Lemoniada arbuzowa
Na upały tylko LEMONIADA !
Kto nie próbował jeszcze lemoniady arbuzowej ten niech szybko nadrabia zaległości.
Pyszna, orzeźwiająca, o bajecznym kolorze...
PRZEPIS
NA LEMONIADĘ ARBUZOWĄ
Składniki:
PRZYGOTOWANIE LEMONIADY:
Z cytryn wycisnąć sok. Sok przelać do małego rondelka, dodać cukier i zagotować.
Miąższ arbuza pokroić w kawałki i zmiksować blenderem. Przecedzić przez drobne sito.
Do słoja na lemoniadę wlać przestudzony sok cytrynowy, dodać świeżą miętę oraz sok z arbuza.
Dorzucić spora ilość kostek lodu.
Całość uzupełnić zimną wodą.
Smacznego !
Kto nie próbował jeszcze lemoniady arbuzowej ten niech szybko nadrabia zaległości.
Pyszna, orzeźwiająca, o bajecznym kolorze...
PRZEPIS
NA LEMONIADĘ ARBUZOWĄ
Składniki:
- około 0,5 kg arbuza
- 2 cytryny
- świeża mięta
- 2-3 łyżki cukru
- kostki lodu
- woda
PRZYGOTOWANIE LEMONIADY:
Z cytryn wycisnąć sok. Sok przelać do małego rondelka, dodać cukier i zagotować.
Miąższ arbuza pokroić w kawałki i zmiksować blenderem. Przecedzić przez drobne sito.
Do słoja na lemoniadę wlać przestudzony sok cytrynowy, dodać świeżą miętę oraz sok z arbuza.
Dorzucić spora ilość kostek lodu.
Całość uzupełnić zimną wodą.
Smacznego !