Kotleciki z ciecierzycy
Składniki:
- 400g ciecierzycy w słoiczku
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżka posiekanej mięty
- 1 średniej wielkości cebula
- sól
- pieprz
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 150g sera feta
- 1 jajko
- 3 łyżki bułki tartej do środka i bułka do obtoczenia
- olej Kujawski Pierwsze Zbiory do smażenia
Przygotowanie:
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju Kujawskim. Lekko solimy.
Ciecierzycę odcedzamy, wkładamy do miski, dodajemy przyprawy, blendujemy na gładką masę.
Do ciecierzycy dodajemy usmażoną cebulę, bułkę tartą, jajko, pokruszona fetę i posiekane zioła. Mieszamy.
Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej.
Smażymy z dwóch stron na oleju Kujawskim.