Grillowane szaszłyki warzywne

Grillowane szaszłyki warzywne

  Zdjęcie - Grillowane szaszłyki warzywne - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Grillowane szaszłyki warzywne - Przepisy kulinarne ze zdjęciami   Zdjęcie - Grillowane szaszłyki warzywne - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Grillowane szaszłyki warzywne - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Grillowane szaszłyki warzywne - Przepisy kulinarne ze zdjęciami 

Składniki:

  • 15 dag małych pieczarek
  • 1 duża cukinia
  • 1 czerwona papryka
  • 1 czerwona cebula
  • 1 biała cebula
  • 90 ml marynaty grillowej Kujawski – ostra papryka z tego przepisu

Przygotowanie:

Cukinię i pieczarki umyć oraz osuszyć. Cukinię i obie cebule pokroić w plasterki o grubości około 3-5 mm, a paprykę na kawałki o wymiarach około 2x3 cm. Warzywa przełożyć do miski, dodać 90 ml marynaty grillowej Kujawski – ostra papryka, dokładnie wymieszać i odłożyć na 15 minut.

 

Zamarynowane warzywa nadziewać na szpadki. Grillować na ruszcie lub tacce do grillowania około 20-30 minut, co pewien czas obracając.

 

 

Przepis przygotowali autorzy bloga obiadoweinspiracje.blogspot.com

Kategorie przepisów