Grillowane szaszłyki warzywne
Składniki:
- 15 dag małych pieczarek
- 1 duża cukinia
- 1 czerwona papryka
- 1 czerwona cebula
- 1 biała cebula
- 90 ml marynaty grillowej Kujawski – ostra papryka z tego przepisu
Przygotowanie:
Cukinię i pieczarki umyć oraz osuszyć. Cukinię i obie cebule pokroić w plasterki o grubości około 3-5 mm, a paprykę na kawałki o wymiarach około 2x3 cm. Warzywa przełożyć do miski, dodać 90 ml marynaty grillowej Kujawski – ostra papryka, dokładnie wymieszać i odłożyć na 15 minut.
Zamarynowane warzywa nadziewać na szpadki. Grillować na ruszcie lub tacce do grillowania około 20-30 minut, co pewien czas obracając.
Przepis przygotowali autorzy bloga obiadoweinspiracje.blogspot.com