Cukinia smażona z marynatą ziołową, podana z wędzonym twarogiem

Zdjęcie - Cukinia smażona z marynatą ziołową, podana z wędzonym twarogiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Cukinia smażona z marynatą ziołową, podana z wędzonym twarogiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Cukinia smażona z marynatą ziołową, podana z wędzonym twarogiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Cukinia smażona z marynatą ziołową, podana z wędzonym twarogiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Cukinia smażona z marynatą ziołową, podana z wędzonym twarogiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Cukinia smażona z marynatą ziołową, podana z wędzonym twarogiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Cukinia smażona z marynatą ziołową, podana z wędzonym twarogiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Cukinia smażona z marynatą ziołową, podana z wędzonym twarogiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 480 g cukinii
  • 160 g wędzonego twarogu
  • 8 pomidorków cherry (koktajlowych)
  • ⅕ słoiczka marynaty Kujawski aromatyczne zioła
  • ⅙ szklanki białego wina
  • 4 łyżki śmietany 30%
  • 4 łyżki oleju Kujawski z pierwszego tłoczenia
  • 1 garść świeżej bazylii
Przygotowanie

Cukinię umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić wzdłuż w długie cienkie plastry, a następnie w cienkie paski jak spaghetti.


Smażyć na rozgrzanym oleju Kujawskim z pierwszego tłoczenia, doprawić solą, pieprzem i dodać białe wino. Następnie po chwili śmietanę, marynatę Kujawski aromatyczne zioła, a na koniec przekrojone na pół pomidorki cherry. Dokładnie wymieszać. Cukinia powinna być lekko twarda i zarazem elastyczna.


Posypać wędzonym twarogiem i posiekaną bazylią.

Kategorie przepisów

Podobne przepisy