Awanturka z bryndzy

Awanturka z bryndzy
Zdjęcie - Awanturka z bryndzy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Awanturka z bryndzy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Awanturka z bryndzy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Awanturka z bryndzy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Awanturka z bryndzy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Awanturka z bryndzy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 250 g sera bryndza
  • 250 g podwędzanych szprotek lub sardynek
  • 45 ml oleju Kujawski z lnianki tłoczonego na zimno
  • ¼ łyżeczki ostrej mielonej papryki
  • sól i pieprz do smaku
Przygotowanie

Ser rozcieramy w misce razem z oczyszczonymi rybami na dość gładką pastę.

Dodajemy olej Kujawski z lnianki i ucieramy razem.

Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką.

Podajemy z pieczywem.


Przepis pochodzi z www.osmykolorteczy.pl

Kategorie przepisów