Porady kulinarne

Kokos - jak go otworzyć?

Potrząsamy świeżym kokosem i sprawdzamy, czy słychać w środku mleczko kokosowe. W jedną z dziurek w kokosie wbijamy śrubokręt i wydobywamy ze środka wodę wlewając ją do dzbanka sokowirówki. Ostrym nożem piłujemy rysę na środku owocu. Kokos wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni. Po 5 minutach w miejscu powstałej wcześniej rysy skorupka kokosa powinna sama pęknąć. Nożem lub śrubokrętem odchylamy skorupę kokosa w miejscu pęknięcia tworząc połówki.

Przepisy, których może dotyczyć porada

0

Sałatka z młodego szpinaku, ananasa i kukurydzy

imie nazwisko figmara
figowe smaki

0

Tortilla Kebab z czerwoną kapustą

imie nazwisko Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

0

Ciasto z piankami marshmallow, truskawkami i galaretką – bez pieczenia

imie nazwisko Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

0

Czekoladowy budyń z polenty

imie nazwisko figmara
figowe smaki

0

Pudding z tofu (bez cukru)

imie nazwisko Tyna
In cooking we trust

0

Opowieści do poduszki - na wsi

imie nazwisko Cynamonowe szczęście
Cynamonowe szczęście

0

Pieczone ziemniaki jak z ogniska

imie nazwisko Kardamonowy
Kardamonovy

0

Szparagowe bułeczki

imie nazwisko Tosia
Smakowity chleb

0

Pierogi ze szpinakiem

imie nazwisko Wedelka
Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki

0

Sałatka z czerwonego sorgo z cukinią i ciecierzycą

imie nazwisko figmara
figowe smaki

0

"W każdym domu na każdej ulicy" Jess Hitchman

imie nazwisko Beti
kruche babeczki

0

"Wyrwa" Wojciech Chmielarz

imie nazwisko Beti
kruche babeczki