Porady kulinarne

Kokos - jak go otworzyć?

Potrząsamy świeżym kokosem i sprawdzamy, czy słychać w środku mleczko kokosowe. W jedną z dziurek w kokosie wbijamy śrubokręt i wydobywamy ze środka wodę wlewając ją do dzbanka sokowirówki. Ostrym nożem piłujemy rysę na środku owocu. Kokos wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni. Po 5 minutach w miejscu powstałej wcześniej rysy skorupka kokosa powinna sama pęknąć. Nożem lub śrubokrętem odchylamy skorupę kokosa w miejscu pęknięcia tworząc połówki.

Przepisy, których może dotyczyć porada

0

"Nic o mnie nie wiesz" E.G.Scott

imie nazwisko Beti
kruche babeczki

0

Włoskie wspomnienia VI: Grottammare – uzdrowisko rozsławione przez Ferenca Liszta – U stóp Benbulbena

imie nazwisko Dagmara
U stóp Benbulbena

0

Curry z zielonej soczewicy, marchwi, pasternaku ze szpinakiem

imie nazwisko figmara
figowe smaki

0

Jaglane drożdżówki z serem

imie nazwisko Cynamonowe szczęście
Cynamonowe szczęście

0

Serowe klopsiki z indyka w sosie pomidorowym – U stóp Benbulbena

imie nazwisko Dagmara
U stóp Benbulbena

0

BEZGLUTENOWE TIRAMISU

imie nazwisko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

0

Błyskawiczny murzynek + film - Jak zrobić - Smakowite Dania

imie nazwisko Madzia111
Smakowite Dania

0

Burgery z łososiem

imie nazwisko wiosenka27
Eksplozja smaku

0

Churros - chrusciki karnawalowa przyjemnosc

imie nazwisko mojacalabria
www.mojacalabria.com

0

Gofry- przepis podstawowy

imie nazwisko Agatajot
Kuchnia Agaty

0

Idealny popcorn

imie nazwisko Tyna
In cooking we trust

0

Hot dogi z batatem

imie nazwisko burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu