Porady kulinarne

Kokos - jak go otworzyć?

Potrząsamy świeżym kokosem i sprawdzamy, czy słychać w środku mleczko kokosowe. W jedną z dziurek w kokosie wbijamy śrubokręt i wydobywamy ze środka wodę wlewając ją do dzbanka sokowirówki. Ostrym nożem piłujemy rysę na środku owocu. Kokos wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni. Po 5 minutach w miejscu powstałej wcześniej rysy skorupka kokosa powinna sama pęknąć. Nożem lub śrubokrętem odchylamy skorupę kokosa w miejscu pęknięcia tworząc połówki.

Przepisy, których może dotyczyć porada

0

Naleśniki zapiekane z kurczakiem i warzywami

imie nazwisko Beti
kruche babeczki

0

miód nalewka wosk, czyli pierwszy rok pszczelarzenia za mną - Ekspe...

imie nazwisko janiolka
Eksperyment sobotni

0

Cymanowski młyn Magdalena Witkiewicz Stefan Darda

imie nazwisko Cynamonowe szczęście
Cynamonowe szczęście

0

Ciasto z jabłkami francuskie

imie nazwisko Sprawdzona Kuchnia
Sprawdzona Kuchnia

0

MILKY WAY BEZ PIECZENIA - ciasto w 15 minut!

imie nazwisko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

0

Najlepsza restauracja na świecie – warto czy nie warto?

imie nazwisko Dorota
SuperStyler

0

Tort czekoladowo – pomarańczowy

imie nazwisko Gosia17
Wędrówki po kuchni

0

Azjatyckie rollsy czyli naleśniki z łososiem i warzywami

imie nazwisko Flymetothespoon
Flymetothespoon

0

Najlepsza restauracja na świecie – warto czy nie warto?

imie nazwisko Dorota
SuperStyler

0

Karobowy pudding jaglany

imie nazwisko Flymetothespoon
Flymetothespoon

0

Dietetyczny lemon curd czyli krem cytrynowy

imie nazwisko Flymetothespoon
Flymetothespoon

0

BUŁECZKI SEROWE Z MOZZARELLĄ I SUSZONĄ CEBULKĄ

imie nazwisko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko