Porady kulinarne

Kokos - jak go otworzyć?

Potrząsamy świeżym kokosem i sprawdzamy, czy słychać w środku mleczko kokosowe. W jedną z dziurek w kokosie wbijamy śrubokręt i wydobywamy ze środka wodę wlewając ją do dzbanka sokowirówki. Ostrym nożem piłujemy rysę na środku owocu. Kokos wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni. Po 5 minutach w miejscu powstałej wcześniej rysy skorupka kokosa powinna sama pęknąć. Nożem lub śrubokrętem odchylamy skorupę kokosa w miejscu pęknięcia tworząc połówki.

Przepisy, których może dotyczyć porada

0

Zupa krem z ciecierzycy

imie nazwisko figmara
figowe smaki

0

Tapenada z czarnych oliwek i suszonych pomidorów

imie nazwisko Kardamonowy
Kardamonovy

0

"Nietypowy Adaś" Tom Percival

imie nazwisko Beti
kruche babeczki

0

Wigilia na Wileńszczyźnie: Kisiel żurawinowy | U stóp Benbulbena

imie nazwisko Dagmara
U stóp Benbulbena

0

Sałatka z buraków z granatami i sezamem. HAZANA. Jedzenie które cieszy

imie nazwisko Amber
Kuchennymi drzwiami

0

Sernik + film - Jak zrobić - Smakowite Dania

imie nazwisko Madzia111
Smakowite Dania

0

PANCAKES NADZIEWANE CZEKOLADĄ / CZYM JEST PANCAKE MAKER?

imie nazwisko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

0

Frytki z pasternaku karmelizowane w syropie klonowym | U stóp Benbulbena

imie nazwisko Dagmara
U stóp Benbulbena

0

Sałatka z wędzonym kurczakiem

imie nazwisko Konstancja
Atlas Smaków

0

Chlebek bananowy z orzechami i czekoladą

imie nazwisko Obiad gotowy
Obiad gotowy!

0

Makaron z łososiem, suszonym pomidorem, żurawiną i orzechami włoskimi

imie nazwisko Beti
kruche babeczki

0

Dobry barszcz czerwony bez zakwasu

imie nazwisko napiecyku
napiecyku