Porady kulinarne

Kokos - jak go otworzyć?

Potrząsamy świeżym kokosem i sprawdzamy, czy słychać w środku mleczko kokosowe. W jedną z dziurek w kokosie wbijamy śrubokręt i wydobywamy ze środka wodę wlewając ją do dzbanka sokowirówki. Ostrym nożem piłujemy rysę na środku owocu. Kokos wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni. Po 5 minutach w miejscu powstałej wcześniej rysy skorupka kokosa powinna sama pęknąć. Nożem lub śrubokrętem odchylamy skorupę kokosa w miejscu pęknięcia tworząc połówki.

Przepisy, których może dotyczyć porada

0

Sałatka z arbuza i fety

imie nazwisko Pastelle
Ósmy kolor tęczy

0

Kruchy placek z truskawkami

imie nazwisko mapik27
Świat Ciasta

0

3 BIT - bez pieczenia / NAJLEPSZY PRZEPIS!

imie nazwisko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

0

Tarta z borówkami i białą czekoladą

imie nazwisko ilovebake
I Love Bake

0

Sushi maki

imie nazwisko zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

0

Bób z Pangrattato i burratą

imie nazwisko burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

0

MINI PAVLOVA Z KREMEM CZEKOLADOWO-KAWOWYM

imie nazwisko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

0

Chłodnik z buraków i kalarepy

imie nazwisko Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu

0

Kurczak Gong Bao

imie nazwisko Beti
kruche babeczki

0

LODY WANILIOWE Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ I CIASTECZKAMI

imie nazwisko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

0

najlepsze scones - super łatwe, ekspresowe bułeczki

imie nazwisko alicja w krainie garów
Alicja w krainie garów...

0

ZIELONA TARTA Z ŁOSOSIEM I SZPARAGAMI

imie nazwisko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko