Porady kulinarne

Kokos - jak go otworzyć?

Potrząsamy świeżym kokosem i sprawdzamy, czy słychać w środku mleczko kokosowe. W jedną z dziurek w kokosie wbijamy śrubokręt i wydobywamy ze środka wodę wlewając ją do dzbanka sokowirówki. Ostrym nożem piłujemy rysę na środku owocu. Kokos wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni. Po 5 minutach w miejscu powstałej wcześniej rysy skorupka kokosa powinna sama pęknąć. Nożem lub śrubokrętem odchylamy skorupę kokosa w miejscu pęknięcia tworząc połówki.

Przepisy, których może dotyczyć porada

0

Rogale marcińskie

imie nazwisko Bożena
Moje domowe kucharzenie

0

Ciasto Ferrero Rocher bez pieczenia+ film - Smakowite Dania

imie nazwisko Madzia111
Smakowite Dania

0

Bagietki z zimną fermentacją

imie nazwisko zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

0

Potrawka ziemniaczana z patelni – U stóp Benbulbena

imie nazwisko Dagmara
U stóp Benbulbena

0

BAZALKOHOLOWA PINACOLADA - najlepsze wspomnienie lata!

imie nazwisko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

0

Pierogi idealne

imie nazwisko mojacalabria
www.mojacalabria.com

0

Ciasteczka z mielonych orzechów laskowych

imie nazwisko AZgotuj!
AZgotuj

0

Boczniaki z porami

imie nazwisko figmara
figowe smaki

0

Zupa krem z topinamburu ze smażonymi ziemniakami

imie nazwisko AZgotuj!
AZgotuj

0

Shoty z kurkumy i imbiru na odporność

imie nazwisko AZgotuj!
AZgotuj

0

Bułki orkiszowe z jarmużem

imie nazwisko AZgotuj!
AZgotuj

0

Granola z truskawkami i malinami

imie nazwisko AZgotuj!
AZgotuj