Porady kulinarne

Kokos - jak go otworzyć?

Potrząsamy świeżym kokosem i sprawdzamy, czy słychać w środku mleczko kokosowe. W jedną z dziurek w kokosie wbijamy śrubokręt i wydobywamy ze środka wodę wlewając ją do dzbanka sokowirówki. Ostrym nożem piłujemy rysę na środku owocu. Kokos wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni. Po 5 minutach w miejscu powstałej wcześniej rysy skorupka kokosa powinna sama pęknąć. Nożem lub śrubokrętem odchylamy skorupę kokosa w miejscu pęknięcia tworząc połówki.

Przepisy, których może dotyczyć porada

0

Sałatka z młodej cukinii z miętą i fetą

imie nazwisko Kardamonowy
Kardamonovy

0

Najlepsze buraki do obiadu lub na przekąskę

imie nazwisko AZgotuj!
AZgotuj

0

Mielone paprykowe

imie nazwisko Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

0

Kiełbaski norymberskie z kapustą – U stóp Benbulbena

imie nazwisko Dagmara
U stóp Benbulbena

0

FIT SNICKERS BEZ PIECZENIA - NAJLEPSZY PRZEPIS!

imie nazwisko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

0

Ciasto Piña Colada

imie nazwisko mapik27
Świat Ciasta

0

Kotlety schabowe z sosem jabłkowym – U stóp Benbulbena

imie nazwisko Dagmara
U stóp Benbulbena

0

Sernik kawowy z musem malinowym

imie nazwisko Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

0

Włoska zupa minestrone

imie nazwisko Wedelka
Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki

0

Czekoladowy jagielnik

imie nazwisko Cynamonowe szczęście
Cynamonowe szczęście

0

PULLED PORK - najlepszy przepis!

imie nazwisko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

0

Wegetariańska zupa grochowa z pomidorami

imie nazwisko Kardamonowy
Kardamonovy