Porady kulinarne

Kokos - jak go otworzyć?

Potrząsamy świeżym kokosem i sprawdzamy, czy słychać w środku mleczko kokosowe. W jedną z dziurek w kokosie wbijamy śrubokręt i wydobywamy ze środka wodę wlewając ją do dzbanka sokowirówki. Ostrym nożem piłujemy rysę na środku owocu. Kokos wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni. Po 5 minutach w miejscu powstałej wcześniej rysy skorupka kokosa powinna sama pęknąć. Nożem lub śrubokrętem odchylamy skorupę kokosa w miejscu pęknięcia tworząc połówki.

Przepisy, których może dotyczyć porada

0

"Spadek" Kasia Bulicz - Kasprzak

imie nazwisko Beti
kruche babeczki

0

Chlebowa chałka z makiem z mąki orkiszowej

imie nazwisko AZgotuj!
AZgotuj

0

rydze w occie

imie nazwisko Stare Gary
Stare Gary

0

Zakręcony chleb dyniowy

imie nazwisko Tosia
Smakowity chleb

0

Biała kiełbasa pieczona z cebulą

imie nazwisko Posmakujto!
Posmakujto!

0

Pęczotto z kurkami

imie nazwisko Posmakujto!
Posmakujto!

0

Chowder z boczkiem i brukselką

imie nazwisko Posmakujto!
Posmakujto!

0

Cukinia faszerowana wołowiną i warzywami

imie nazwisko Posmakujto!
Posmakujto!

0

Pierogi z soczewicą

imie nazwisko Posmakujto!
Posmakujto!

0

Cantuccini

imie nazwisko Posmakujto!
Posmakujto!

0

Chleb pszenny z boczkiem pieczony w garnku żeliwnym

imie nazwisko Posmakujto!
Posmakujto!

0

Lekka sałatka z kurczakiem i pomarańczą

imie nazwisko Posmakujto!
Posmakujto!