Tarta cytrynowa

Tarta cytrynowa
przepis:

Przepis na tę tartę znalazłam w Internecie. Jest smaczna, ale zmieniłabym przepis na  ciasto na spód.

Następnym razem wypróbuję   ją ze "swoim"  kruchym ciastem. Inaczej zrobiłabym też samą masę. Lepiej byłoby chyba utrzeć na pianę jajka z cukrem, oddzielnie ubić   śmietanę i dopiero potem je połączyć.

Masa cytrynowa

5 jajek

12 dag cukru pudru

200 ml śmietany kremówki

2 łyżeczki mąki ziemniaczanej

otarta skórka z 2 cytryn

150 ml skoku z cytryn

Wszystkie składniki zmiksować. Okrągłą foremkę wyłożyć kruchym ciastem i podpiec je. Masę cytrynową wylać na podpieczone ciasto i piec ok 30 min w temperaturze 180 stopni C. Po upieczeniu wystudzić i włożyć ciasto na kilka godzin do lodówki.

Zdjęcie - Tarta cytrynowa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów