Chrupiące i słodkie , nie trzeba dodatkowo posypywać cukrem pudrem , już lepiej posmarować dżemem ;-) A jeśli ktoś woli gofry małosłodkie , to zawsze może zmniejszyć ilość cukru dodaną do ciasta :-)
Obiecałam na obiad zrobić gofry, tylko, że jakoś nie do końca pasowała mi koncepcja zasłodzenia się jeszcze przed deserem. Nie myślcie, że nigdy nie przyszło mi do głowy pytanie dlaczego w gofrowych budkach nigdy nie podają wytrawnych gofrów. Mimo lekkich obaw postanowiłam zaryzykować. Ten eksperyment okazał się bardzo miłym i smacznym zaskoczeniem. U mnie gofry z twarożkiem z pewnością staną się stałym urozmaiceniem. Bardzo polecam!
Tym razem bardzo proste , wszystkim znane placuszki z ricottą .....ale ważniejsze są tym razem dodatki smakowe. Zerwałam właśnie świeże kwiaty lawendy i musiałam dodać je do moich placuszków.