Placuszki ryżowe o delikatnym smaku, podawane z konfiturą lub posypane cukrem pudrem rozpływają się w ustach, pycha! Można je podawać jako deser lub jako danie główne, bo to są takie małe naleśniki, polecam!
Robiąc niedawno puszyste placuszki jogurtowe żałowałam, że nie miałam żadnych owoców, żeby je urozmaicić Ale w tym tygodniu rabarbar na działce trochę podrósł więc te łodygi, które okazały się dojrzałe powędrowały do racuchów. Bardzo je polubiłam bo są tak puszyste i delikatne jak żadne inneA z kawśnym rabarbarem smakowały wybornie.
Te naleśniki są boskie. Sama nie jestem fanką naleśników w ogóle (wiem dziwna jestem), ale te naprawdę przypadły mi do gustu. Są bardzo cienkie, z początku chrupiące, choć właściwie naleśnikom miękną, gdy chwilę poleżą, tak, że swobodnie można zawijać w nie najróżniejsze pyszności.
W poszukiwaniu nowych, meksykańskich potraw ponownie zajrzałam do Kuchni Ireny i Andrzeja i znalazłam tam pyszne jajka z pomidorami. Danie jest całkiem orginalne chociaż smak jest mi znany od dawna bo dawniej często jadałam jajka z pomidorami. W orginalnym przepisie warzywa się miksowało ja jednak zostawiłam w kawałkach a także zmieniłam proporcje.