Do kieliszka włożyć kostkę lodu, wlać wódkę, następnie fantę cytrynową. Likier wlać delikatnie po ściankach kieliszka tak, żeby nie zmieszały się kolory. Udekorować dwoma plastrami cytryny.
Wódkę wlać do 1/2 objętości kieliszka. Sok malinowy wlać bardzo delikatnie (po ściankach kieliszka), żeby nie zmieszał się z wódką. Soku wlać, mniej więcej 1/3 objętości wódki. Do tego przydaje się łyżeczka trzymana pod kątem 45st. Na koniec wlać około 4/5 kropel tabasco.
Do szklanki włożyć kostki lodu i plastry cytryny. W shakerze wymieszać whisky, czerwony wermut i likier bananowy. Przelać do szklanki, ozdobić skórką cytryny.
Od momentu rozgniatania listków mięty w szklance czułam, że to będzie coś pysznego. A po pierwszym łyku aromat mięty połączony z kwaskowym smakiem limonki zaczarował mnie całkowicie. Teraz już wiem dlaczego jest to tak popularny drink:)
Oto przepyszny likier z włoskim rodowodem. Wykonanie jest proste a i czas oczekiwania, żeby spróbować tego wspaniałego trunku niezbyt długi. Z lodem smakuje rewelacyjnie.