Większość z nas uważa, że przygotowanie dobrej kaczki wymaga nie lada zdolności kulinarnych i po prostu z niej rezygnuje. A tak faktycznie, kaczka to bardzo wdzięczne mięso, które przy odrobinie czasu odwdzięczy się nam wspaniałym delikatnym mięsem i chrupiącą skórką.
Ciasteka śniadaniowe przyśpieszające metabolizm, bez mąki i bez cukru. Słodycz jaką w nich znajdziecie to cukry pochodzące z owoców oraz cynamon, dający złudzenie słodkości. Dodatkowo jeśli użyjecie własnej konfitury będziecie mieć pełną kontrolę nad cukrem :).
Jest to jeden z bezkonkurencyjnych i po stokroć sprawdzonych przepisów mojej babci. Smak jest naprawdę doskonały. Pieczona gęś zawsze już będzie mi się kojarzyć z domową atmosferą świąt, którą tylko babcia Ewa potrafiła nam stworzyć. Chwała jej za to na wieki!
Przepis na zdrowe i pożywne słodkości według autorskiego przepisu mojej ukochanej babci Alutki. Jako mała dziewczynka uwielbiałam słodycze, dlatego babcia zawsze miała dla mnie zapas świeżo upieczonych ciasteczek owsianych.
Tym razem chleb na zakwasie z dodatkiem piwa. Smaczny, o miękkim miąższu, delikatnie słodkawy. Piwo nie jest wyczuwalne :) Jego przygotowanie (chleba, nie piwa ;) ) zajmuje ok. 18 godzin, więc warto rozłożyć pracę na dwa dni.