Serek mascarpone nadaje potrawie aksamitnej, kremowej konsystencji, a boczek wyrazistości. No i broukły, które uwielbiamy i któe zdecydowanie grają tu pierwsze skrzypce . Pycha!
Dziś mam dla Was jeden z najbardziej prostych, a zarazem jeden ze swoich najbardziej ulubionych przepisów na krokiety.
Z dodatkiem aromatycznego szpinaku i słonej fety.
To połączenie sprawia , że danie nie tylko jest niesamowicie aromatyczne , ale i niezwykle smaczne!
Prostota i smak - sos pieczarkowo-serowy. Inspiracją było dla mnie spaghetti fungi, którym zajadaliśmy się podczas tegorocznej majówki na wyspie Vis w Chorwacji. Ja zrobiłam go do pełnoziarnistego makaronu spaghetti, ale jestem pewna, że świetnie będzie pasował nie tylko do makaronu, ale również do kasz, ryżu, ziemniaków, a nawet gotowanych warzyw.
Kluseczki są delikatne i mięciutkie.
Świetnie smakują na różne sposoby:
* na bogato – czyli z dodatkiem świeżych sezonowych owoców
* z prażonym kokosem albo chrupiącymi płatkami migdałów
* obsypane cukrem pudrem
* albo oblane masełkiem i posypane cukrem
Pycha!
Koniecznie spróbujcie!