Lubicie się przytulać? Dzisiaj bułeczki miały ochotę się trochę poprzytulać, dlatego ułożyłam je ciasno w formie. W środku kryją serową niespodziankę w postaci fety. A ponieważ można je łatwo odrywać, świetnie nadają się do postawienia na stole w trakcie jakiejś imprezy, fety!
Tym razem zrobiłam szybkie bułki drożdżowe posypane czarnuszką ! Idealne jako dodatek do dań, sałatek lub na śniadanie czy kolacje w towarzystwie lubionych dodatków. Przepis jest wegański, ale oczywiście zamiast mleka roślinnego można użyć krowiego.
Ciekawy pomysł na podanie czegoś innego na kolację znalazłam na stronie Przyślij Przepis. Bułeczki przygotowane nie na drożdżach, a na proszku do pieczenia. Pachnące i aromatyczne. Z dodatkiem suszonych pomidorów, tymianku oraz serem feta w środku.
Zostały Wam ziemniaki z obiadu? A może jeszcze nic z nich nie zrobiliście? W takim razie polecam je upiec, a następnie dodać do ciasta na bułeczki. Koniecznie dodajcie koperek!
Bułeczki są pyszne i mięciutkie. W środku skrywają kawałek mozzarelli. Sos beszamelowy, w którym możemy maczać bułeczki, również zawiera sporą ilość różnego rodzaju serów. Są więc to bułeczki idealne dla prawdziwych seromaniaków 🙂
Te efektownie zaplecione bułeczki wbrew pozorom są bardzo proste do zrobienia. Ciasto przygotowuje się dzień wcześniej, po to aby poddać je powolnej fermentacji w lodówce. Następnego ranka wystarczy uformować i upiec bułeczki.