Zupa z ogórka zielonego

Zupa z ogórka zielonego

Zdjęcie - Zupa z ogórka zielonego - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Zupa z ogórka zielonego - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiSkładniki

  • 300 g ogórka
  • 100 g sera mascarpone
  • Bulion warzywny
  • Olej 3 ziarna do smażenia
  • Śmietana 30%
  • Cebula dymka
  • Limonka
  • Pęczek rzodkiewki
  • Kalarepka
  • Koperek

Przygotowanie

Cebulkę pokrój na drobno i przesmaż na oleju Kujawskim 3 Ziarna, dodaj pokrojonego ogórka, sok z limonki, chwilę smaż i zmiksuj na krem. Do zmiksowanego purée ogórkowego dodaj do właściwej konsystencji bulionu warzywnego, ser mascarpone i śmietanę. Dopraw solą i pieprzem.

Kalarepkę pokrój w paski, przesmaż i dodaj jako dodatek do zupy z zielonego ogórka. Porcję zupy udekoruj gałązkami koperku i plastrami rzodkiewki.

 

 

Produkcja: Kuchnia+

Kategorie przepisów