Zupa z ogórka zielonego
Składniki
- 300 g ogórka
- 100 g sera mascarpone
- Bulion warzywny
- Olej 3 ziarna do smażenia
- Śmietana 30%
- Cebula dymka
- Limonka
- Pęczek rzodkiewki
- Kalarepka
- Koperek
Przygotowanie
Cebulkę pokrój na drobno i przesmaż na oleju Kujawskim 3 Ziarna, dodaj pokrojonego ogórka, sok z limonki, chwilę smaż i zmiksuj na krem. Do zmiksowanego purée ogórkowego dodaj do właściwej konsystencji bulionu warzywnego, ser mascarpone i śmietanę. Dopraw solą i pieprzem.
Kalarepkę pokrój w paski, przesmaż i dodaj jako dodatek do zupy z zielonego ogórka. Porcję zupy udekoruj gałązkami koperku i plastrami rzodkiewki.
Produkcja: Kuchnia+