Zupa krem z cukinii

Zupa krem z cukinii

Ekspresowa i niezwykle smaczna zupa z cukinii. Idealna na taki upalny dzień.

Zdjęcie - ZUPA KREM Z CUKINII - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zupa krem z cukinii SKŁADNIKI:

  • 3 cukinie
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 szklanka śmietany 18%
  • 1 szklanka mleka
  • 3 łyżki oliwy
  • opakowanie gotowych, ulubionych pierożków tortellini
  • parmezan do podania
  • sól
Cukinie opłucz i zetrzyj na tarce na dużych oczkach. Czosnek rozetrzyj.
W dużym rondlu lub garnku z grubym dnem rozgrzej lekko oliwę i wrzuć startą cukinię. Oprósz solą i chwilę smaż. Dodaj czosnek i smaż jeszcze kilka minut do miękkości cukinii.
Połowę podsmażonej cukinii przełóż do wysokiego pojemnika, dodaj mleko i śmietanę i zmiksuj na krem. Połącz z pozostałą w rondlu cukinią, dopraw i chwilkę razem gotuj. Możesz dodać troszkę więcej mleka jeśli wolisz bardziej rzadszą zupę.
Ugotuj tortellini wg receptury na opakowaniu, powinny być al dente.
Przed podaniem posyp startym parmezanem.

PORADA KUCHARZA: Zupę możesz podać z ryżem, ulubionym makaronem lub pieczywem. Świetnie będą do niej pasowały grzanki. Aby lekko odchudzić zupę, zamiast śmietany użyj jogurt naturalny.
Zdjęcie - ZUPA KREM Z CUKINII - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zupa krem z cukinii

Wyślij pocztą e-mailWrzuć na blogaUdostępnij w usłudze TwitterUdostępnij w usłudze Facebook Reakcje:

Kategorie przepisów