Wiosenne koktajle ze szpinakiem
Słoneczna pogoda za oknem skłoniła mnie do zmiksowania wiosennych koktajli. Słodki i soczysty melon, szpinak i pomarańcza to pierwsza wersja zielonego koktajlu.
Drugi koktajl zmiksowałam z selera naciowego, banana, pomarańczy i szpinaku. Do obu dodałam nasion chia.
Koktajl z bananem i selerem naciowym
Składniki:
- 1 banan,
- 3 łodygi selera naciowego,
- 2 pomarańcze,
- 2 szklanki mineralnej wody,
- szklanka szpinaku,
- pół łyżeczki nasion chia
Przygotowanie:
Pomarańcze obrać i pokroić w kostkę. Szpinak opłukać, odstawić. Z selera obrać włókna i pokroić w kostkę. Banana obrać i pokroić. Do misy blendera wlać wodę i dodać pozostałe składniki koktajlu. Dokładnie zblendować, przelać do szklanek.
Koktajl z melonem i szpinakiem
Składniki:
- 2 szklanki napoju sojowego,
- 2 szklanki pokrojonego melona,
- 2 pomarańcze,
- szklanka szpinaku,
- 1/2 łyżeczki chia
Przygotowanie:
Szpinak należy opłukać. Melona i pomarańczę pokroić w kostkę. Do misy blendera wrzucić szpinak i pokrojone owoce. Wlać napój sojowy i wsypać chia. Dokładnie zmiksować.