Serek wiejski z warzywami

Serek wiejski z warzywami

Zdjęcie - Serek wiejski z warzywami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Serek wiejski z warzywami – do przygotowania w 5 minut! To jest pyszne, zdrowe i po prostu czujemy, że do brzucha wpada coś dobrego. Koniecznie zapisz sobie ten prosty przepis.

⭐️ Idealna propozycja na śniadanie albo przekąskę w ciągu dnia.

⭐️ Uniwersalny przepis – pasta na kanapki, sałatka czy pomysł na drugie śniadanie w pracy.

⭐️ Prosty przepis – wiele zastosowań!

Moją propozycję wzbogaciłam o olej Kujawski tłoczony na zimno “Lnianka”.

Kujawski tłoczony na zimno to cenne źródło wielu substancji odżywczych naturalnie występujących w ziarnach i pestkach, które przechodzą do oleju w trakcie procesu tłoczenia. Oleje tłoczone na zimno zachowują charakterystyczny smak i aromat nasion oraz pestek, z których zostały wytłoczone.

Składniki na serek wiejski z warzywami:

  • 300 g serka wiejskiego
  • 150 g wędzonego łososia
  • 1 większy ogórek
  • 3 pomidory
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1/2 garść ulubionych kiełków
  • 1/2 garści orzechów
  • sól i pieprz do smaku
  • 5 łyżek oleju Kujawski tłoczony na zimno “Lnianka”

Zdjęcie - Serek wiejski z warzywami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Jak przygotować serek wiejski z warzywami?

Do naczynia przełóż serek wiejski, dodaj pomidory i ogórek pokrojone w kostkę. Następnie dodaj wędzonego łososia, olej Kujawski tłoczony na zimno, posiekany szczypior, kiełki, orzechy i przyprawy. Całość wymieszaj.

Serek wiejski z warzywami podawaj jako pastę na kanapki albo zabierz ze sobą na wynos w lunchboxie.

 

Liczba porcji: 3
Czas przygotowania: 10 min.
Stopień trudności: prosty przepis

Kategorie przepisów