Pieczony camembert ze smażonymi gruszkami i mieszanką orzechów w miodzie

Pieczony camembert ze smażonymi gruszkami i mieszanką orzechów w miodzie
Zdjęcie - Pieczony camembert ze smażonymi gruszkami i mieszanką orzechów w miodzie - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pieczony camembert ze smażonymi gruszkami i mieszanką orzechów w miodzie - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pieczony camembert ze smażonymi gruszkami i mieszanką orzechów w miodzie - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pieczony camembert ze smażonymi gruszkami i mieszanką orzechów w miodzie - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pieczony camembert ze smażonymi gruszkami i mieszanką orzechów w miodzie - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pieczony camembert ze smażonymi gruszkami i mieszanką orzechów w miodzie - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pieczony camembert ze smażonymi gruszkami i mieszanką orzechów w miodzie - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pieczony camembert ze smażonymi gruszkami i mieszanką orzechów w miodzie - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pieczony camembert ze smażonymi gruszkami i mieszanką orzechów w miodzie - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pieczony camembert ze smażonymi gruszkami i mieszanką orzechów w miodzie - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pieczony camembert ze smażonymi gruszkami i mieszanką orzechów w miodzie - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pieczony camembert ze smażonymi gruszkami i mieszanką orzechów w miodzie - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pieczony camembert ze smażonymi gruszkami i mieszanką orzechów w miodzie - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pieczony camembert ze smażonymi gruszkami i mieszanką orzechów w miodzie - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pieczony camembert ze smażonymi gruszkami i mieszanką orzechów w miodzie - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 300 g gruszek (2 sztuki)
  • 250 g sera camembert
  • 100 g mieszanki orzechów
  • 40 g płynnego miodu
  • 30 ml oleju Kujawskiego 3 ziarna
  • gałązka rozmarynu
  • sól do smaku
Przygotowanie

Ser wyjmij z opakowania i natnij górną skórkę w kratkę.


Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 ºC, na ok. 20 min. lub do chwili, aż ser stanie się płynny.


Na rozgrzaną, suchą patelnię wysyp orzechy i upraż je, aż się zrumienią i zaczną intensywnie pachnieć. Dodaj rozmaryn i po chwili polej całość miodem. Gdy miód przestanie się pienić, oprósz go gruboziarnistą solą i zestaw z ognia.


Gruszki pokrój w plastry, nie obierając ze skórki. Usmaż je na złoty kolor z każdej strony na oleju Kujawskim 3 ziarna.


Upieczony ser przełóż na talerz, na wierzch wyłóż orzechy i gruszki. Podawaj ze świeżą bagietką.


Porada:

Jeśli camembert zapakowany jest w drewniane opakowanie, usuń z niego wszystkie papierowe elementy i upiecz ser w tym opakowaniu – będzie pięknie prezentował się na stole.



Przepis pochodzi z osmykolorteczy.blog.pl

Kategorie przepisów