Pasta z wędzonej makreli

Pasta z wędzonej makreli
Bardzo prosta i smaczna pasta z wędzonej makreli i gotowanych jajek. Sama makrela jest dość ciężko strawna, ale rozdrobniona z dodatkami, stanowi bardzo ciekawe smarowidło do pieczywa. Spróbujcie mojej wersji, ale zachęcam do eksperymentów, zawsze to miła odmiana po nudnych kanapkach z wędliną i serem :)

Zdjęcie - Pasta z wędzonej makreli - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki
  • mała makrela
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 2 ogórki kiszone lub konserwowe
  • garść kiełków z rzodkiewki
  • musztarda i majonez ( opcjonalnie )
Makrelę oczyszczam ze skóry i ości. Jajka i ogórki drobno kroję. Wszystkie składniki dokładnie mieszam widelcem. Do pasty można dodać łyżkę majonezu i łyżeczkę musztardy, ale dla mnie to zbędny dodatek, ponieważ makrela jest tłustą rybą. Pastę przechowujemy w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku. Smacznego ?

Zdjęcie - Pasta z wędzonej makreli - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów