Pasta z wędzonego pstrąga

Pasta z wędzonego pstrąga

Bardzo dobra i pożywna pasta do kanapek, z twarogu i wędzonego pstrąga. Składniki można rozgnieść widelcem, lub zmielić w maszynce na pastę.

Ten przepis podstawowy, potraktuj jako inspirację i stwórz swoją ulubioną pastę z wędzonej ryby. Możesz ją wzbogacić o ogórki kiszone, konserwowe lub rzodkiewkę. A po wymieszaniu pasty z ryżem, otrzymasz pełnowartościowy posiłek ?

Zdjęcie - Pasta z wędzonego pstrąga - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki na pastę z wędzonego pstrąga
  • 1 mały wędzony pstrąg
  • 120 g białego chudego lub półtłustego twarogu
  • 1 mała cebula
  • 2 jajka
  • garść świeżo posiekanego szczypiorku lub pietruszki
  • pełna łyżka majonezu
  • 2 łyżeczki musztardy
  • szczypta pieprzu

Jajka ugotuj na twardo i obierz ze skorupki. Rybę dokładnie oczyść z ości. Cebulę obierz i pokrój w kostkę.

Jaja, ser, rybę i cebulkę rozgnieć widelcem. Dodaj majonez wymieszany z musztardą i pieprz. Składniki wymieszaj.

Wszystkie składniki możesz zmielić na pastę, wymieszać z sosem i szczypiorkiem.

Pastę przechowuj w lodówce, w zamkniętym naczyniu do trzech dni. Smacznego ?

Zdjęcie - Pasta z wędzonego pstrąga - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów