Pasta z wędzonego pstrąga
Bardzo dobra i pożywna pasta do kanapek, z twarogu i wędzonego pstrąga. Składniki można rozgnieść widelcem, lub zmielić w maszynce na pastę.
Ten przepis podstawowy, potraktuj jako inspirację i stwórz swoją ulubioną pastę z wędzonej ryby. Możesz ją wzbogacić o ogórki kiszone, konserwowe lub rzodkiewkę. A po wymieszaniu pasty z ryżem, otrzymasz pełnowartościowy posiłek ?
Składniki na pastę z wędzonego pstrąga- 1 mały wędzony pstrąg
- 120 g białego chudego lub półtłustego twarogu
- 1 mała cebula
- 2 jajka
- garść świeżo posiekanego szczypiorku lub pietruszki
- pełna łyżka majonezu
- 2 łyżeczki musztardy
- szczypta pieprzu
Jajka ugotuj na twardo i obierz ze skorupki. Rybę dokładnie oczyść z ości. Cebulę obierz i pokrój w kostkę.
Jaja, ser, rybę i cebulkę rozgnieć widelcem. Dodaj majonez wymieszany z musztardą i pieprz. Składniki wymieszaj.
Wszystkie składniki możesz zmielić na pastę, wymieszać z sosem i szczypiorkiem.
Pastę przechowuj w lodówce, w zamkniętym naczyniu do trzech dni. Smacznego ?