Pasta z młodego Jaśka

Pasta z młodego Jaśka

Zdjęcie - Pasta z młodego Jaśka - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pasta z młodego Jaśka - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiSkładniki

  • 500 g fasoli Jaś
  • Woda
  • 3 cebule szalotki
  • Olej Kujawski z czosnkiem
  • Natka pieruszki
  • Kminek mielony
  • Sól, pieprz czarny

Przygotowanie

Fasolę Jaś namocz i ugotuj w wodzie do miękkości z dodatkiem kminku. Cebulę szalotkę przesmaż na oleju na złoty kolor, dodaj ugotowaną fasolę. Warzywa przełóż do blendera. Dodaj oleju Kujawskiego z czosnkiem dla uzyskania odpowiedniej konsystencji, natkę pietruszki, sól, kminek.

Wszystkie składniki zmiksuj. Pastę odstaw do przestudzenia. Pasta z młodego Jasia jest idealna do grzanek.

 

 

Produkcja: Kuchnia+

 

Kategorie przepisów