Pasta z ciecierzycy
- Wynik: 10
- Czas przygotowania: 10minuty
- Czas gotowania: -minuty
Kolejna pasta do chleba pochodzi z Jadłonomii po polsku. W oryginale ogórki są wkrojone do pasty, ja jednak zdecydowałam się tego nie robić, tylko położyć ogórki na kanapkę. Pasta jest bardzo smaczna, oczywiście błyskawiczna do zrobienia bo używamy ciecierzycy z puszki i napewno szybko zniknie. Bardzo polecam:)
Składniki- ciecierzyca - 1 puszka
- cebula - 1/2 szt.
- majonez - 2 łyżki
- musztarda - 1/2 łyżeczki
- cukier trzcinowy - 1 szczypta
- sól - do smaku
- pieprz - do smaku
- ogórek kiszony
Ciecierzycę odcedzić, przełożyć do wysokiego naczynia. Dodać resztę składników z wyjątkiem cebuli i ogórków kiszonych. Zmiksować na gładko. Dodać cebulę pokrojoną w kostkę i jeszcze chwilę blendować. Przyprawić do smaku.
Smacznego:)