Pasta jajeczna do pieczywa

Pasta jajeczna do pieczywa

Ta wiosenna pasta jajeczna, może być podana jako sałatka lub smarowidło do pieczywa. Tutaj nie używam maszynki do mielenia czy rozdrabniacza. Składniki drobno kroję i rozgniatam widelcem. Pyszna, wiosenna pasta ze świeżych składników ?

Składniki

  • 120 g białego, chudego twarogu
  • 1/2 awokado
  • 4 rzodkiewki
  • 1/2 małej cebuli
  • 5 jaj ugotowanych na twardo
  • 1/2 szklanki świeżo posiekanego szczypiorku lub dymki
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżka majonezu + 1 łyżka jogurtu + łyżeczka musztardy

Jajka pokrój w większą kostkę. Rzodkiewkę i cebulę, pokrój w małą kostkę.

Awokado jeżeli jest twardsze, pokrój w małą kostkę. Miękkie, rozgnieć widelcem i od razu polej sokiem z cytryny.

Ser rozgnieć widelcem i dodaj resztę składników, również szczypiorek. Majonez wymieszaj z jogurtem i musztardą. Dodaj do sałatki, wymieszaj.

Pastę jajeczną, można przechowywać w zamkniętym pojemniku w lodówce, do trzech dni. Smacznego ?

Zdjęcie - Pasta jajeczna do pieczywa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów