Owocowa "pizza" z arbuza

Owocowa "pizza" z arbuza

Zdjęcie - Owocowa "pizza" z arbuza - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Lato pięknie pachnie i smakuje owocami. Korzystaj z nich do woli, ładując witaminowe baterie. Arbuz to ulubiony owoc lata, szczególnie w te najgorętsze dni. Dobrze schłodzony nie tylko przyjemnie orzeźwia ale i nawadnia. Ceni się go za dużą zawartość przeciwutleniaczy, które opóźniają proces starzenia i hamują rozwój komórek przeciwnowotworowych, oraz cytruliny, aminokwasu, który wspomaga pracę serca, przyspiesza proces regeneracji mięśni, u osób aktywnych fizycznie.
Zapraszam na owocową pizzę z arbuza. To jeden z możliwie najatrakcyjniejszych sposobów jego podania. Wygląda uroczo i super smakuje!

Zdjęcie - Owocowa "pizza" z arbuza - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:
około 3-cm plaster arbuza
1 owoc kiwi
kilka truskawek
kilka śliwek
garstka jagód
2 łodyżki mięty
wiórki kokosowe
kilka orzeszków pistacjowych

Wykonanie:

  • z arbuza wytnij gruby 3-cm plaster. Pozbaw go pestek. Pokój na trójkąty, tak jak to robisz w przypadku pizzy
  • kiwi obierz ze skórki, pokrój w plasterki, truskawki umyj, pokrój w ćwiartki, a śliwki w kostkę. Owocami udekoruj arbuz. Orzechy posiekaj. Posyp wierzch pizzy wiórkami kokosowymi, orzechami i jagodami. Na koniec dodaj listki świeżej mięty. Pizza najlepiej smakuje schłodzona

SMACZNEGO !

źródło: "Skarb" Rossmanna zeszyt 6/2016

Zdjęcie - Owocowa "pizza" z arbuza - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów