Omlet z kiełbasą i grzybami
Składniki
- 140 g pieczarek
- 100 g ulubionej kiełbasy
- 4 jajka
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku i pietruszki
- 1 łyżka oleju Kujawski 3 ziarna
- ½ łyżki mleka
- sól
- pieprz
Przygotowanie
W średniej misce roztrzep trzepaczką jajka, dopraw solą oraz pieprzem, wlej mleko i ponownie całość wymieszaj.
Na średniej patelni rozgrzej na średnim ogniu olej Kujawski 3 ziarna, wrzuć pokrojone w plasterki pieczarki i kiełbasę. Smaż przez 3 min. Wlej jajka, posyp połową ziół i smaż przez 3 min. Następnie przewróć omlet na drugą stronę i smaż przez kolejną minutę.
Przełóż omlet na talerz, posyp resztą ziół i podawaj z chrupiącym pieczywem.
Porada:
Zamiast kiełbasy możesz użyć resztki szynki, boczku lub innej wędliny.
Puszysty omlet z aromatyczną kiełbasą i pieczarkami, który z pewnością sprawdzi się na leniwe weekendowe śniadanie. Usmażony na oleju Kujawskim 3 ziarna, który zawiera w składzie olej z pestek dyni, uzyskuje delikatny ich posmak i aromat.
Przepis pochodzi z karmelowy.pl