Naleśniki budyniowe
Składniki:
- 1,5 szkl. mąki
- 1 szkl. mleka
- 1 op. budyniu śmietankowego w proszku (40 g)
- 1 łyżka oleju Kujawski 3 ziarna + do smażenia
- 1 szczypta soli
- 3/4 szkl. wody gazowanej
Wszystkie suche składniki łączymy, a następnie dodajemy mokre i mieszamy lub miksujemy. Naleśniki smażymy z obu stron na rozgrzanej, posmarowanej olejem patelni. Podajemy np. z owocami lub twarożkiem.
Kategorie przepisów
- Naleśniki i placki
- Na letni obiad
- Kuchnia polska
- Dieta wegetariańska
- Owoce
- Mąka
- Śniadanie
- do 30 minut
- Lunch box
- Szef kuchni poleca
- Brzoskwinie, morele, nektaryny
- Dla maluchów zdrowo
- Jagody i borówki
- Lekki obiad
- Malinowa słodycz
- Na letni deser
- Truskawkowe zbiory
- Kujawski 3 ziarna
- Inspiracje z Kujawskim
- Sama słodycz