Makaron z pieczoną dynią

Makaron z pieczoną dynią
Zdjęcie - Makaron z pieczoną dynią - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Składniki:
  • 200 g szpinaku 
  • 100 ml słodkiej śmietanki 
  • 1 mała dynia 
  • 1 op. makaronu farfalle 
  • olej Kujawski Pierwsze Zbiory
  • chorizo lub mięso z piersi kurczaka
  • sól, pieprz
  • czosnek
  • feta do posypania
Przygotowanie:

Dynię kroimy na kawałki, oprószamy solą i pieprzem, skrapiamy olejem i pieczemy 18 minut w temp. 190℃.

W tym czasie gotujemy makaron, smażymy na oleju pokrojone w plasterki chorizo i podsmażamy szpinak (solimy go i dodajemy suszony czosnek). Kiedy szpinak już się podsmaży, dodajemy śmietankę i chwilę gotujemy.

Na szpinak i sos wykładamy makaron, chorizo, upieczoną dynię i posypujemy fetą.

Zdjęcie - Makaron z pieczoną dynią - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów