Koktajl pomidorowy z selerem
- Wynik: 3
- Czas przygotowania: 1minuty
- Czas gotowania: 2minuty
Wcelu uniknięcia niepożądanych skutków koronakwarantanny :)) wprowadziłam koktajle owocowe i warzywne jako jeden z posiłków w ciągu dnia. Czasami miksuję same warzywa, czasami łączę je z owocami, wszystko wedle smaku i tego co aktualnie jest w lodówce. Taki shake jest bardzo pożywny i daje wystarczająco dużo energii osobie, która aktualnie spędza 8 - 10 godzin dziennie przed komputerem. Pewnie dla wyczynowych sportowców byłby to tylko deser, dla mnie w zupełności wystarczy na drugie śniadanie. Dzisiaj wersja czysto warzywna, przypominająca nieco chłodnik, który najlepiej smakuje latem, a że dzisiaj mamy 27 stopni, nadaje się idealnie.
Składniki- sok pomidorowy - 500 ml
- seler naciowy - 2 łodygi
- sos tabasco - do smaku
- sól - do smaku
- pieprz - do smaku
- bazylia - kilka listków
Do blendera wlać sok pomidorowy, dodać pokrojonego na mniejsze kawałki selera naciowego i listki bazylii. Wszystko razem miksować ok. 2 min. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem tabasco. Podawać natychmiast.
Na zdrowie:)