Jarmużowo-malinowy koktajl
W tym roku na grządkach wyrósł piękny jarmuż. Z tego warzywa można upiec tartę, zmiksować koktajl czy upiec przepyszne chipsy.
Kotajl zmiksowałam z soku jarmużowego, banana oraz malin.
Porcja dla 3 osób
Składniki :
Jarmuż dokładnie myjemy, wykrawamy twardy środek, postrzępić na kawałki, dodać do naczynia do blendowania, wlać wodę oraz dokładnie zblendować. Zmiksowany jarmuż z wodą należy przecedzić przez sitko aby uzyskać klarowny sok. Maliny myjemy, banany obieramy i kroimy. Owoce blendujemy z sokiem jarmużowym oraz miodem. Przelewamy do szklanek , posypujemy chia lub płatkami owsianymi, schładzamy.
Porcja dla 3 osób
Składniki :
- szklanka (250 ml) malin,
- 4 liście jarmużu,
- szklanka wody mineralnej,
- 3 niewielkie banany,
- szczypta nasion chia lub płatków owsianych
- łyżeczka miodu
Jarmuż dokładnie myjemy, wykrawamy twardy środek, postrzępić na kawałki, dodać do naczynia do blendowania, wlać wodę oraz dokładnie zblendować. Zmiksowany jarmuż z wodą należy przecedzić przez sitko aby uzyskać klarowny sok. Maliny myjemy, banany obieramy i kroimy. Owoce blendujemy z sokiem jarmużowym oraz miodem. Przelewamy do szklanek , posypujemy chia lub płatkami owsianymi, schładzamy.