Flądra z ogórkami i koprem
Składniki
- 4 filety z flądry
- Olej Kujawski 3 Ziarna
- 2 ogórki małosolne
- Sól, pieprz czarny, gałka muszkatołowa
- Koperek, szczypiorek
- Tarta bułka
- 2 jajka
- Gałka muszkatołowa
- Olej Kujawski z bazylią
na sos:
- 400 ml naturalnego, gęstego jogurtu
- Słoik marynowanych podgrzybków
- Kilka marynowanych kurek
- Sól, pieprz
- Szczypta cukru
- Natka pietruszki
- Szczypiorek
Przygotowanie
Filety z flądry dopraw solą, pieprzem. Na każdym filecie ułóż cienkie plastry ogórka, koperku i szczypiorku. Zwiń roladki, obtocz w jajku, bułce tartej wymieszanej z gałką muszkatołową. Smaż na oleju Kujawski 3 Ziarna na złoty kolor.
Przygotuj sos. Gęsty jogurt połącz z grzybkami w dwóch rodzajach, posiekanym szczypiorkiem i natką. Dopraw solą, pieprzem i cukrem. Dopraw olejem z bazylią.
Podawaj do ryby.
Produkcja: Kuchnia+