Flądra z ogórkami i koprem

Flądra z ogórkami i koprem

Zdjęcie - Flądra z ogórkami i koprem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Flądra z ogórkami i koprem - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiSkładniki

  • 4 filety z flądry
  • Olej Kujawski 3 Ziarna
  • 2 ogórki małosolne
  • Sól, pieprz czarny, gałka muszkatołowa
  • Koperek, szczypiorek
  • Tarta bułka
  • 2 jajka
  • Gałka muszkatołowa
  • Olej Kujawski z bazylią

na sos:

  • 400 ml naturalnego, gęstego jogurtu
  • Słoik marynowanych podgrzybków
  • Kilka marynowanych kurek
  • Sól, pieprz
  • Szczypta cukru
  • Natka pietruszki
  • Szczypiorek

Przygotowanie

Filety z flądry dopraw solą, pieprzem. Na każdym filecie ułóż cienkie plastry ogórka, koperku i szczypiorku. Zwiń roladki, obtocz w jajku, bułce tartej wymieszanej z gałką muszkatołową. Smaż na oleju Kujawski 3 Ziarna na złoty kolor.

 

Przygotuj sos. Gęsty jogurt połącz z grzybkami w dwóch rodzajach, posiekanym szczypiorkiem i natką. Dopraw solą, pieprzem i cukrem. Dopraw olejem z bazylią.
Podawaj do ryby.

 

 

Produkcja: Kuchnia+

Kategorie przepisów