Dip z buraka i fety

Dip z buraka i fety

Zdjęcie - Dip z buraka i fety - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Dzisiaj mam dla Was buraczany dip. Zjawiskowo piękny i zjawiskowo smaczny:-) Do przygotowania wykorzystałam buraki, które zostały mi z barszczyku do picia. Mogą być oczywiście buraki specjalnie ugotowane lub upieczone. Wraz z nadejściem ciepła zbliża się okres na pikniki i biesiady. Będzie idealny na takie okazje:-)

Zdjęcie - Dip z buraka i fety - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Składniki:

  • 2-3 buraki ugotowane lub upieczone,
  • 50 g fety,
  • oliwa z oliwek extra virgin,
  • sól, pieprz do smaku,
  • krakersy, bagietka lub warzywa do serwowania.

Przygotowanie: Buraki obrane ze skórki i ugotowane (upieczone) zblendować z fetą i chlustem oliwy. Doprawić solą i pieprzem. Z solą ostrożnie, gdyż feta jest słona. Polać na wierzchu oliwą tuż przed podaniem. Serwować do dipu krakersy, podpieczoną bagietkę lub surowe warzywa pokrojone w słupki.

Kategorie przepisów