Cukinia caprese

Cukinia caprese
Zdjęcie - Cukinia caprese - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • 1 cukinia
  • olej Kujawski Pierwsze zbiory
  • 2 pomidory malinowe
  • 1 -2 Mozzarella light
  • sól
  • pieprz
  • świeża bazylia

Przygotowanie:

Cukinie przekrajamy wzdłuż. Usuwamy nasiona, nakłuwamy widelcem. Doprawiamy do smaku i delikatnie polewamy olejem rzepakowym Kujawski Pierwsze Zbiory.

W międzyczasie pomidory oraz mozzarellę kroimy w plasterki.

Cukinię pieczemy w 200 stopniach góra-dół około 15-20 minut.

Po podpieczeniu układamy naprzemiennie plasterek pomidora i mozzarelli.

Przyprawiamy solą i pieprzem i pieczemy jeszcze około 10 minut.

Na koniec dekorujemy świeżą bazylią.

Zdjęcie - Cukinia caprese - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów