Carpaccio z buraków z granatem, rukolą i kozim serem

Carpaccio z buraków z granatem, rukolą i kozim serem
Zdjęcie - Carpaccio z buraków z granatem, rukolą i kozim serem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Carpaccio z buraków z granatem, rukolą i kozim serem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Carpaccio z buraków z granatem, rukolą i kozim serem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Carpaccio z buraków z granatem, rukolą i kozim serem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Carpaccio z buraków z granatem, rukolą i kozim serem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 250 g upieczonych lub ugotowanych buraków
  • 150 g pestek granatu
  • 100 g miękkiego koziego sera
  • 70 g rukoli
  • 45 ml oleju Kujawski z ostropestu tłoczonego na zimno
  • 25 ml octu z czerwonego wina
  • 5 g miodu
  • sól i pieprz
Przygotowanie

Z miodu, octu i oleju przygotowujemy sos do carpaccio. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Buraczki kroimy na bardzo cienkie plastry i układamy na talerzu.

Dodajemy rukolę, pestki granatu i posypujemy pokruszonym kozim serem.

Przygotowane carpaccio polewamy dressingiem i podajemy.


Przepis pochodzi z www.osmykolorteczy.pl

Kategorie przepisów