Burrata

Burrata

Zdjęcie - Burrata - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Składniki:

  • 50 ml oleju Kujawski z lnianki
  • 2 duże pomidory malinowe lub 250 g pomidorków koktajlowych
  • 1 kula sera burrata
  • kilka listków bazylii
  • ocet balsamiczny
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

KROK 1

Burratę ogrzewamy do temperatury pokojowej, następnie osączamy z zalewy i rwiemy na kawałki.

Zdjęcie - Burrata - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

KROK 2

Pomidory kroimy na kawałki.

Zdjęcie - Burrata - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

KROK 3

Na talerzach układamy pomidory i ser. Posypujemy listkami bazylii, polewamy olejem z lnianki, skrapiamy octem balsamicznym i oprószamy solą i pieprzem.

Zdjęcie - Burrata - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Liczba porcji: 2

Czas przygotowania: 10 minut

 

 

Zdjęcie - Burrata - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Burrata - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów