Bruschetini z kremem grzybowym

Bruschetini z kremem grzybowym

Bruschetini- to najlepszy przysmak Wlocha- jednak podaje sie je najchętniej z pomidorkami pokrojonymi w malą kostkę z dodatkiem bazylii.

Dzisiaj jednak duża odmiana,bo moje bruschetini podałam z kremem zrobionym z pieczarek i serka kremowego.

To szybka i smaczna przekąska- polecam!

Zapraszam!

Zdjęcie - Bruschetini z kremem grzybowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Bruschetini z kremem grzybowym

.bagietka lub chleb

.300 gr pieczarek

.250 gr serka kremowego

.1 cebulka

.2 zabki czosnku

.oliwa z oliwek

.sol i pieprz

 

Wykonanie

-pieczarki obieramy i kroimy w kostke

-cebulke i czosnek podsmazamy na niewielkiej ilosci oliwy z oliwek

-dodajemy pieczarki i dusimy bez przykrycia ( nie solimy )

-miekkie warzywa studzimy

-przestudzone grzybki przekladamy do wysokiego naczynia,dodajemy serek,sol i pieprz

-miksujemy calosc az uzyskamy gladki krem

-mase przekladamy do rekawa cukierniczego z ozdobna koncowka i odstawiamy do lodowki

-bagietke kroimy w podluzne kromki,ukladamy na blaszce i podpiekamy w piekkarniku

-kromki bagietki dekorujemy kremem grzybowym,potem jeszcze listeczkie pietruszki lub w/g wlasnego uznania

 

Uwaga!

Zamiast uzywac rekawa cukierniczego mozemy do smarowania bagietek uzyc noza- kremu wyjdzie nam wtedy mniej i wten sposob posmarujemy wiecej bagietek.

Smacznego!

 

Kategorie przepisów