Porady kulinarne

Pomarańcza - jak ja filetować?

Nożem odcinamy końcówki pomarańczy i stawiamy ją na blacie. Odcinamy na około skórkę razem z białą częścią owocu (albedo). Nacinamy pomiędzy błonkami segmenty pomarańczy, uzyskując zgrabne filety bez skórki.



Przepisy, których może dotyczyć porada

0

WANILIOWO-KOKOSOWY SERNIK NA BISZKOPCIE Z OWOCAMI I GALARETKĄ Z OWOCÓW LEŚNYCH

imie nazwisko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

0

PULLED PORK Z DYNIĄ Z WOLNOWARU. PAŹDZIERNIKOWE SLOW COOKING.

imie nazwisko zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

0

Ciasto biszkoptowe z jabłkami

imie nazwisko zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

0

"Spowiedź Hana Solo. Byłem przemytnikiem w Indiach" Cezary Borowy

imie nazwisko Beti
kruche babeczki

0

CIASTO CZEKOLADOWE Z MUSEM PORZECZKOWYM

imie nazwisko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

0

NAJLEPSZA SZARLOTKA TATRZAŃSKA - "NA SŁODKO ZE SWEET DECOR"

imie nazwisko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

0

Surówka z czerwonej kapusty i marchewki

imie nazwisko Kardamonowy
Kardamonovy

0

Laksa dyniowa z makaronem ryżowym

imie nazwisko napiecyku
napiecyku

0

Szarlotka z kremem waniliowym

imie nazwisko Cynamonowe szczęście
Cynamonowe szczęście

0

"Kobiety z Vardo"

imie nazwisko Beti
kruche babeczki

0

"Być mężczyzną" Bożena Szwarc

imie nazwisko Beti
kruche babeczki

0

Ciasto ze śliwkami i orzechami

imie nazwisko Wedelka
Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki