Porady kulinarne

Pomarańcza - jak ja filetować?

Nożem odcinamy końcówki pomarańczy i stawiamy ją na blacie. Odcinamy na około skórkę razem z białą częścią owocu (albedo). Nacinamy pomiędzy błonkami segmenty pomarańczy, uzyskując zgrabne filety bez skórki.



Przepisy, których może dotyczyć porada

0

Rogaliki dla alergików i nie tylko

imie nazwisko Cynamonowe szczęście
Cynamonowe szczęście

0

Ekspresowa fasolka po bretońsku

imie nazwisko Okurka
O kurrrka!

0

Kapusta z czarną soczewicą i boczkiem

imie nazwisko Okurka
O kurrrka!

0

Kolejowe curry z mięsem mielonym | U stóp Benbulbena

imie nazwisko Dagmara
U stóp Benbulbena

0

PASTA WORLD CHAMPIONSHIP 2018 - dzień 2

imie nazwisko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

0

Ciasto śliwka w czekoladzie

imie nazwisko ilovebake
I Love Bake

0

BURRITO Z PALUSZKAMI RYBNYMI

imie nazwisko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

0

Krem czekoladowy z suszonymi wiśniami | U stóp Benbulbena

imie nazwisko Dagmara
U stóp Benbulbena

0

Japonia: Bentō

imie nazwisko Okurka
O kurrrka!

0

Kasza jaglana z kurczakiem i warzywami

imie nazwisko Okurka
O kurrrka!

0

Cytrynowo- imbirowy tatar z łososia z przepiórczym jajkiem

imie nazwisko Okurka
O kurrrka!

0

Argentyna: Sos chimichurri

imie nazwisko Okurka
O kurrrka!