Porady kulinarne

Pomarańcza - jak ja filetować?

Nożem odcinamy końcówki pomarańczy i stawiamy ją na blacie. Odcinamy na około skórkę razem z białą częścią owocu (albedo). Nacinamy pomiędzy błonkami segmenty pomarańczy, uzyskując zgrabne filety bez skórki.



Przepisy, których może dotyczyć porada

0

"Szlam" Andrzej Mathiasz

imie nazwisko Beti
kruche babeczki

0

Schab po bałkańsku

imie nazwisko Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

0

Ciasto z truskawkami i lekką budyniową pianką

imie nazwisko Posmakujto!
Posmakujto!

0

Czekoladowiec z malinami i oreo

imie nazwisko ilovebake
I Love Bake

0

jak zrobić PIWO DOMOWE, czyli warzę z BREWKITU

imie nazwisko Robert_DPZ
Dom Pachnący Żywicą

0

Wegańskie muffinki z jagodami i białą porzeczką

imie nazwisko Krakowgotuje
Kraków gotuje!

0

Zapiexy z kurkami

imie nazwisko burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

0

Sernik na zimno z truskawkami

imie nazwisko Krakowgotuje
Kraków gotuje!

0

"Dublerka"

imie nazwisko Beti
kruche babeczki

0

Fasolka szparagowa zapiekana z curry, bułką tartą i mozzarellą

imie nazwisko Beti
kruche babeczki

0

Fesenjan z bakłażana w sosie z orzechów włoskich i granatów w sosie z granatów i orzechów

imie nazwisko food²
Food Square

0

Sernik Jagodowa Fantazja

imie nazwisko mapik27
Świat Ciasta