Porady kulinarne

Pomarańcza - jak ja filetować?

Nożem odcinamy końcówki pomarańczy i stawiamy ją na blacie. Odcinamy na około skórkę razem z białą częścią owocu (albedo). Nacinamy pomiędzy błonkami segmenty pomarańczy, uzyskując zgrabne filety bez skórki.



Przepisy, których może dotyczyć porada

0

Kalafior z soczewicą

imie nazwisko figmara
figowe smaki

0

Kostka malinowa

imie nazwisko Cynamonowe szczęście
Cynamonowe szczęście

0

Sałatka z pieczonymi warzywami i kaszą

imie nazwisko Agatajot
Kuchnia Agaty

0

Muffiny cukiniowo-bananowe

imie nazwisko kolorowo-torcikowo
kolorowo-torcikowo

0

Cukinia pieczona z czosnkiem w oliwie i ziołach. Na teraz, na potem…

imie nazwisko Amber
Kuchennymi drzwiami

0

PENNE ALLA NORMA

imie nazwisko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

0

Ciasto marchewkowe z mascarpone

imie nazwisko ilovebake
I Love Bake

0

Chłodnik z kalafiora

imie nazwisko Life Story Moments
Life Story Moments

0

Co zamiast cukru? Czym słodzić, by było zdrowiej?

imie nazwisko Life Story Moments
Life Story Moments

0

Wielkanocna babka

imie nazwisko Life Story Moments
Life Story Moments

0

Jak prawidłowo ułożyć jadłospis?

imie nazwisko Life Story Moments
Life Story Moments

0

Sok wzmacniający odporność

imie nazwisko Life Story Moments
Life Story Moments