Porady kulinarne

Pomarańcza - jak ja filetować?

Nożem odcinamy końcówki pomarańczy i stawiamy ją na blacie. Odcinamy na około skórkę razem z białą częścią owocu (albedo). Nacinamy pomiędzy błonkami segmenty pomarańczy, uzyskując zgrabne filety bez skórki.



Przepisy, których może dotyczyć porada

0

Indonezja - Tempeh w mleczku kokosowym (Usih tempeh)

imie nazwisko Itchy Feet
Swędzące Stopy

0

Orkiszowe naleśniki ze smażonymi brzoskwiniami

imie nazwisko AZgotuj!
AZgotuj

0

Burgery z łososia i krewetek | U stóp Benbulbena

imie nazwisko Dagmara
U stóp Benbulbena

0

Sernik bez pieczenia z borówkami na kakaowym spodzie

imie nazwisko Krakowgotuje
Kraków gotuje!

0

Kruche ciasto z budyniem i gruszkami

imie nazwisko ilovebake
I Love Bake

0

Omlet rolowany z cukinia

imie nazwisko mojacalabria
www.mojacalabria.com

0

Tiramisu z czekolada

imie nazwisko mojacalabria
www.mojacalabria.com

0

WANILIOWE MUFFINY BEZGLUTENOWE - idealne śniadanie na słodko!

imie nazwisko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

0

Chrupiące gofry z mąki bananowej

imie nazwisko AZgotuj!
AZgotuj

0

CIASTO DROŻDŻOWE ZE ŚLIWKAMI - najlepszy przepis!

imie nazwisko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

0

Leczo z cukinii – warzywne

imie nazwisko Pastelle
Ósmy kolor tęczy

0

Chłodnik owocowy z dodatkiem jeżyn i soku z czarnego bzu

imie nazwisko AZgotuj!
AZgotuj