Porady kulinarne

Pomarańcza - jak ja filetować?

Nożem odcinamy końcówki pomarańczy i stawiamy ją na blacie. Odcinamy na około skórkę razem z białą częścią owocu (albedo). Nacinamy pomiędzy błonkami segmenty pomarańczy, uzyskując zgrabne filety bez skórki.



Przepisy, których może dotyczyć porada

0

Bagietka francuska

imie nazwisko Iwona
Smakowity blog kulinarny

0

Kremowa zupa z pieczonej brukselki i porów z migdałami i chili. Dla Niej!

imie nazwisko Amber
Kuchennymi drzwiami

0

Faworki Ćwierczakiewiczowej

imie nazwisko ilovebake
I Love Bake

0

Ensaimada

imie nazwisko Bożena
Moje domowe kucharzenie

0

Ciasteczka z patelni

imie nazwisko Beti
kruche babeczki

0

Azjatyckie rollsy czyli naleśniki z łososiem i warzywami

imie nazwisko Flymetothespoon
Flymetothespoon

0

Najlepsza restauracja na świecie – warto czy nie warto?

imie nazwisko Dorota
SuperStyler

0

Karobowy pudding jaglany

imie nazwisko Flymetothespoon
Flymetothespoon

0

Dietetyczny lemon curd czyli krem cytrynowy

imie nazwisko Flymetothespoon
Flymetothespoon

0

BUŁECZKI SEROWE Z MOZZARELLĄ I SUSZONĄ CEBULKĄ

imie nazwisko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

0

Owsiany chleb Św. Brygidy | U stóp Benbulbena

imie nazwisko Dagmara
U stóp Benbulbena

0

Waniliowy budyń z tapioki - wegański

imie nazwisko SzczyptaSmaQ
SzczyptaSmaQ