Porady kulinarne

Chlebek turecki - jak go formować?

Z ciasta oddzielić 1/4 część i uformować cienki wałek o owalu lub średnicy naczynia lub formy do pieczenia. Pozostałe ciasto podzielić na 12 lub 16 kawałków i uformować małe kulki. Wałek ciasta ułożyć na obrzeżu nasmarowanego oliwą naczynia, a środek wypełnić kulkami, starannie wciskając.

Przepisy, których może dotyczyć porada

0

Mądre oszczędzanie

imie nazwisko Beti
kruche babeczki

0

Gyros z kalafiora w domowych wrapach z tzatizkami

imie nazwisko burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

0

Kimchi z kapusty pekińskiej. Naturalny probiotyk!

imie nazwisko Amber
Kuchennymi drzwiami

0

"Nie chcę mieć kręconych włosów" Laura Ellen Anderson

imie nazwisko Beti
kruche babeczki

0

Grysikowy przekładaniec z truskawkami

imie nazwisko Cynamonowe szczęście
Cynamonowe szczęście

0

Sushi maki

imie nazwisko zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

0

Chłodnik z buraków i kalarepy

imie nazwisko Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu

0

Kurczak Gong Bao

imie nazwisko Beti
kruche babeczki

0

LODY WANILIOWE Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ I CIASTECZKAMI

imie nazwisko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

0

najlepsze scones - super łatwe, ekspresowe bułeczki

imie nazwisko alicja w krainie garów
Alicja w krainie garów...

0

ZIELONA TARTA Z ŁOSOSIEM I SZPARAGAMI

imie nazwisko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

0

Bezglutenowe placuszki ze szparagami i wędzonym pstrągiem w sosie ziołowym

imie nazwisko Flymetothespoon
Flymetothespoon