Porady kulinarne

Chlebek turecki - jak go formować?

Z ciasta oddzielić 1/4 część i uformować cienki wałek o owalu lub średnicy naczynia lub formy do pieczenia. Pozostałe ciasto podzielić na 12 lub 16 kawałków i uformować małe kulki. Wałek ciasta ułożyć na obrzeżu nasmarowanego oliwą naczynia, a środek wypełnić kulkami, starannie wciskając.

Przepisy, których może dotyczyć porada

0

Pierogi z mięsem

imie nazwisko Posmakujto!
Posmakujto!

0

Ciasto marchewkowe z orzechami brazylijskimi i fit polewą

imie nazwisko Krakowgotuje
Kraków gotuje!

0

Cytrynka

imie nazwisko Cynamonowe szczęście
Cynamonowe szczęście

0

Biszkopt na parze - najlepszy

imie nazwisko mojacalabria
www.mojacalabria.com

0

" Winter present cake"- zimowe ciasto

imie nazwisko mojacalabria
www.mojacalabria.com

0

CZEKOLADOWE CIASTO MAJONEZOWE Z GRUSZKAMI

imie nazwisko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

0

BAZALKOHOLOWA PINACOLADA - najlepsze wspomnienie lata!

imie nazwisko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

0

Pierogi idealne

imie nazwisko mojacalabria
www.mojacalabria.com

0

Boczniaki z porami

imie nazwisko figmara
figowe smaki

0

Zupa krem z topinamburu ze smażonymi ziemniakami

imie nazwisko AZgotuj!
AZgotuj

0

Shoty z kurkumy i imbiru na odporność

imie nazwisko AZgotuj!
AZgotuj

0

Bułki orkiszowe z jarmużem

imie nazwisko AZgotuj!
AZgotuj