Porady kulinarne

Chlebek turecki - jak go formować?

Z ciasta oddzielić 1/4 część i uformować cienki wałek o owalu lub średnicy naczynia lub formy do pieczenia. Pozostałe ciasto podzielić na 12 lub 16 kawałków i uformować małe kulki. Wałek ciasta ułożyć na obrzeżu nasmarowanego oliwą naczynia, a środek wypełnić kulkami, starannie wciskając.

Przepisy, których może dotyczyć porada

0

jak zrobić PIWO DOMOWE, czyli warzę z BREWKITU

imie nazwisko Robert_DPZ
Dom Pachnący Żywicą

0

Wegańskie muffinki z jagodami i białą porzeczką

imie nazwisko Krakowgotuje
Kraków gotuje!

0

Zapiexy z kurkami

imie nazwisko burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

0

Sernik na zimno z truskawkami

imie nazwisko Krakowgotuje
Kraków gotuje!

0

"Dublerka"

imie nazwisko Beti
kruche babeczki

0

Fasolka szparagowa zapiekana z curry, bułką tartą i mozzarellą

imie nazwisko Beti
kruche babeczki

0

Fesenjan z bakłażana w sosie z orzechów włoskich i granatów w sosie z granatów i orzechów

imie nazwisko food²
Food Square

0

Sernik Jagodowa Fantazja

imie nazwisko mapik27
Świat Ciasta

0

Tarta owocowa bez cukru

imie nazwisko Sprawdzona Kuchnia
Sprawdzona Kuchnia

0

Affogato – espresso z lodami

imie nazwisko wiosenka27
Eksplozja smaku

0

Szybka zupa z cukinii i kalafiora

imie nazwisko napiecyku
napiecyku

0

Jagodowy sernik na zimno

imie nazwisko Cynamonowe szczęście
Cynamonowe szczęście