Porady kulinarne

Chlebek turecki - jak go formować?

Z ciasta oddzielić 1/4 część i uformować cienki wałek o owalu lub średnicy naczynia lub formy do pieczenia. Pozostałe ciasto podzielić na 12 lub 16 kawałków i uformować małe kulki. Wałek ciasta ułożyć na obrzeżu nasmarowanego oliwą naczynia, a środek wypełnić kulkami, starannie wciskając.

Przepisy, których może dotyczyć porada

0

Gotowany kurczak z warzywami

imie nazwisko Kardamonowy
Kardamonovy

0

Jesienne budda bowl z batatami

imie nazwisko Flymetothespoon
Flymetothespoon

0

Devolay (kotlet de Volaille)

imie nazwisko Stare Gary
Stare Gary

0

Aromatyczny gulasz z dynią

imie nazwisko Krakowgotuje
Kraków gotuje!

0

Orkiszowe pierogi z kapustą i pieczarkami. Fragment…

imie nazwisko Amber
Kuchennymi drzwiami

0

Zupa kalafiorowa z ziemniakami i marchewką

imie nazwisko Posmakujto!
Posmakujto!

0

Sałatka ze stekiem, dynią piżmową i kozim serem | U stóp Benbulbena

imie nazwisko Dagmara
U stóp Benbulbena

0

Drożdżówki ze śliwkami

imie nazwisko Sprawdzona Kuchnia
Sprawdzona Kuchnia

0

Ciasto czekoladowo – kokosowe

imie nazwisko napiecyku
napiecyku

0

Ślub i cała reszta

imie nazwisko waniliowa chmurka
Waniliowa Chmurka

0

WINO Świętomarcińskie w Tarnowie

imie nazwisko Robert_DPZ
Dom Pachnący Żywicą

0

IMBIROWA KAWA INKA Z BITĄ ŚMIETANĄ I PRAŻONYMI MIGDAŁAMI

imie nazwisko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko