Porady kulinarne

Chlebek turecki - jak go formować?

Z ciasta oddzielić 1/4 część i uformować cienki wałek o owalu lub średnicy naczynia lub formy do pieczenia. Pozostałe ciasto podzielić na 12 lub 16 kawałków i uformować małe kulki. Wałek ciasta ułożyć na obrzeżu nasmarowanego oliwą naczynia, a środek wypełnić kulkami, starannie wciskając.

Przepisy, których może dotyczyć porada

0

Fit wafle daktylowo śliwkowe

imie nazwisko Cynamonowe szczęście
Cynamonowe szczęście

0

Podwójne schabowe wg Magdy Gessler

imie nazwisko Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

0

Cukinia faszerowana mięsem mielonym

imie nazwisko Asik
Moja kraina smaków

0

JAK ZROBIĆ OLEJ CBD

imie nazwisko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

0

Sałatka z młodego szpinaku, ananasa i kukurydzy

imie nazwisko figmara
figowe smaki

0

Tortilla Kebab z czerwoną kapustą

imie nazwisko Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

0

Ciasto z piankami marshmallow, truskawkami i galaretką – bez pieczenia

imie nazwisko Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

0

Czekoladowy budyń z polenty

imie nazwisko figmara
figowe smaki

0

Pudding z tofu (bez cukru)

imie nazwisko Tyna
In cooking we trust

0

Opowieści do poduszki - na wsi

imie nazwisko Cynamonowe szczęście
Cynamonowe szczęście

0

Pieczone ziemniaki jak z ogniska

imie nazwisko Kardamonowy
Kardamonovy

0

Szparagowe bułeczki

imie nazwisko Tosia
Smakowity chleb