Porady kulinarne

Chlebek turecki - jak go formować?

Z ciasta oddzielić 1/4 część i uformować cienki wałek o owalu lub średnicy naczynia lub formy do pieczenia. Pozostałe ciasto podzielić na 12 lub 16 kawałków i uformować małe kulki. Wałek ciasta ułożyć na obrzeżu nasmarowanego oliwą naczynia, a środek wypełnić kulkami, starannie wciskając.

Przepisy, których może dotyczyć porada

0

Czekoladowy pudding jaglany

imie nazwisko AZgotuj!
AZgotuj

0

Roladki z kurczaka z pieczoną dynią

imie nazwisko Samantha
kulinarny blog samanthy

0

Odrobina magii Agnieszka Olejnik

imie nazwisko Cynamonowe szczęście
Cynamonowe szczęście

0

Pieczona pierś kurczaka z kaszą i sosem śliwkowym

imie nazwisko Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

0

Rolada z jabłkami

imie nazwisko Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

0

Porcelanowy prezent do kuchni. Pomysły i inspiracje

imie nazwisko Cynamonowe szczęście
Cynamonowe szczęście

0

Zupa krem z kalafiora i czosnku

imie nazwisko AZgotuj!
AZgotuj

0

Torcik dyniowy z kremem mascarpone

imie nazwisko napiecyku
napiecyku

0

Ciasteczka " sachara"

imie nazwisko mojacalabria
www.mojacalabria.com

0

ARABSKA ZUPA Z DYNI, ZIEMNIAKÓW I CIECIERZYCY

imie nazwisko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

0

cytrynowo-jogurtowe

imie nazwisko montka
cukierenka

0

Naleśniki cynamonowe z serkiem i karmelizowanymi jabłkami

imie nazwisko Smaki na talerzu
Smaki na talerzu