Garnek wyłóż materiałową ściereczką, połóż na niej zakręcone słoiki i nalej wody do wysokości 3/4 słoika. Gotuj od momentu wrzenia przez około 20 minut. Po tym czasie wyjmij słoiczki i ustaw do góry nogami, aż wystygną.
Przepisy, których może dotyczyć porada

Piernik marchewkowy
Posmakujto!
Posmakujto!

Pierogi z burakiem, gorgonzolą i włoskimi orzechami
zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

Kaiserschmarrn – austriacki omlet cesarski
Wedelka
Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki

Bananowe brownie z kajmakiem
Wedelka
Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki

Prosta paella z kurczakiem i warzywami
Wedelka
Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki

Babeczki czekoladowo-bananowe
Wedelka
Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki

Gotowany sernik kajmakowy na spodzie orzechowo-kawowym
Wedelka
Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki

145 najlepszych przepisów świątecznych
Wedelka
Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki

Ciasteczka czekoladowo-bananowe dla Mikołaja :)
Wedelka
Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki

Domowa piernikowa granola
Wedelka
Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki

Makowe babeczki z masłem orzechowym
Wedelka
Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki

Sernik straciatella z truskawkami i borówkami, na zimno
Wedelka
Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki