Porady kulinarne

Masło klarowane - jak je zrobić?

100 g masła wkładamy do żaroodpornej miseczki i rozpuszczamy w niej masło przez 10 minut w 110 stopniach. Roztopione masło przelewamy przez sitko lub gazę, a reszty się pozbywamy.

Przepisy, których może dotyczyć porada

0

Syrop z sosny na miodzie

imie nazwisko Sprawdzona Kuchnia
Sprawdzona Kuchnia

0

Tosty francuskie na słodko

imie nazwisko mapik2705
Świat Domowej Kuchni

0

Domowe ciasto - co zrobić, by zawsze się udało?

imie nazwisko Beti
kruche babeczki

0

Szparagi pieczone z cytryną, czosnkiem i tymiankiem

imie nazwisko Kasia
Pełny talerz

0

Kotleciki drobiowe w mące ryżowej

imie nazwisko napiecyku
napiecyku

0

Sałatka jarzynowa z tuńczykiem - test soku z cytryn sycylijskich

imie nazwisko Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu

0

Koktajl z pokrzywą, marchewką, jabłkiem i miodem

imie nazwisko Beti
kruche babeczki

0

Słodkości na Dzień Mamy od Vobro

imie nazwisko Beti
kruche babeczki

0

Lemoniada z rabarbarem

imie nazwisko zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

0

Sałatka z młodego szpinaku, ananasa i kukurydzy

imie nazwisko figmara
figowe smaki

0

Tortilla Kebab z czerwoną kapustą

imie nazwisko Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

0

Ciasto z piankami marshmallow, truskawkami i galaretką – bez pieczenia

imie nazwisko Smaki na talerzu
Smaki na talerzu