Porady kulinarne

Kołacz z makiem - jak formować?

Pierwszy z placków ułożyć na tortownicy, posmarować go masłem i połową masy makowej. Następnie ułożyć na nim drugi placek, posmarować masłem, ułożyć masę makową i przykryć pozostałym plackiem. Placki ponacinać najpierw na 4 części,  tak aby w środku  pozostały złączone. Powstałe ćwiartki naciąć  na dalsze połówki  itd.  Ciasto ma być podzielone na 16 kawałków. Każdy z powstałych kawałków skręcić wokół siebie. Należy robić to jednocześnie po 2 kawałki. Ten , który trzymamy w prawej ręce skręcamy w prawą stronę, ten  który trzymamy w lewej ręce skręcamy w lewą stronę. Końce skręconych  kawałków  połączyć ze sobą, tak aby powstały warkocze.

Przepisy, których może dotyczyć porada

0

Panierowany kabaczek w ziołach prowansalskich z dipem jogurtowym

imie nazwisko AZgotuj!
AZgotuj

0

Ciasto pastelowe z serka homogenizowanego

imie nazwisko Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

0

Cebula smażona w cieście naleśnikowym

imie nazwisko figmara
figowe smaki

0

Sałatka ziemniaczana z ogórkami i rzodkiewkami

imie nazwisko Kardamonowy
Kardamonovy

0

TARTA FILO Z RICOTTĄ, SZPINAKIEM I "BURRATĄ" NADZIEWANĄ ŁOSOSIEM

imie nazwisko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

0

Ciasto bez pieczenia z owocami

imie nazwisko Beti
kruche babeczki

0

Brzoskwiniowa herbata mrożona

imie nazwisko food²
Food Square

0

"Szlam" Andrzej Mathiasz

imie nazwisko Beti
kruche babeczki

0

Schab po bałkańsku

imie nazwisko Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

0

Ciasto z truskawkami i lekką budyniową pianką

imie nazwisko Posmakujto!
Posmakujto!

0

Czekoladowiec z malinami i oreo

imie nazwisko ilovebake
I Love Bake

0

jak zrobić PIWO DOMOWE, czyli warzę z BREWKITU

imie nazwisko Robert_DPZ
Dom Pachnący Żywicą