Porady kulinarne

Kołacz z makiem - jak formować?

Pierwszy z placków ułożyć na tortownicy, posmarować go masłem i połową masy makowej. Następnie ułożyć na nim drugi placek, posmarować masłem, ułożyć masę makową i przykryć pozostałym plackiem. Placki ponacinać najpierw na 4 części,  tak aby w środku  pozostały złączone. Powstałe ćwiartki naciąć  na dalsze połówki  itd.  Ciasto ma być podzielone na 16 kawałków. Każdy z powstałych kawałków skręcić wokół siebie. Należy robić to jednocześnie po 2 kawałki. Ten , który trzymamy w prawej ręce skręcamy w prawą stronę, ten  który trzymamy w lewej ręce skręcamy w lewą stronę. Końce skręconych  kawałków  połączyć ze sobą, tak aby powstały warkocze.

Przepisy, których może dotyczyć porada

0

Zalewajka

imie nazwisko AZgotuj!
AZgotuj

0

ŁACIATEK ZE ŚLIWKAMI - pyszne ciasto ucierane!

imie nazwisko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

0

Dyniowe orzotto – U stóp Benbulbena

imie nazwisko Dagmara
U stóp Benbulbena

0

Krem z pora z grzankami i serem pleśniowym

imie nazwisko Kardamonowy
Kardamonovy

0

Klopsiki z tuńczyka dla dzieci – U stóp Benbulbena

imie nazwisko Dagmara
U stóp Benbulbena

0

Ciastka z jabłkami – Chausson aux pommes

imie nazwisko Ciastkożercy
Ciastkożercy

0

"Sitwa" Paulina Świst

imie nazwisko Beti
kruche babeczki

0

Domowe Hot Dogi

imie nazwisko Beti
kruche babeczki

0

Pasta z buraków i słonecznika

imie nazwisko food²
Food Square

0

Gofry belgijskie najlepsze

imie nazwisko AZgotuj!
AZgotuj

0

Leniwe z dynią i cynamonem.

imie nazwisko AZgotuj!
AZgotuj

0

Ciasto z kokosem i jabłkami

imie nazwisko mapik27
Świat Ciasta