Porady kulinarne

Kołacz z makiem - jak formować?

Pierwszy z placków ułożyć na tortownicy, posmarować go masłem i połową masy makowej. Następnie ułożyć na nim drugi placek, posmarować masłem, ułożyć masę makową i przykryć pozostałym plackiem. Placki ponacinać najpierw na 4 części,  tak aby w środku  pozostały złączone. Powstałe ćwiartki naciąć  na dalsze połówki  itd.  Ciasto ma być podzielone na 16 kawałków. Każdy z powstałych kawałków skręcić wokół siebie. Należy robić to jednocześnie po 2 kawałki. Ten , który trzymamy w prawej ręce skręcamy w prawą stronę, ten  który trzymamy w lewej ręce skręcamy w lewą stronę. Końce skręconych  kawałków  połączyć ze sobą, tak aby powstały warkocze.

Przepisy, których może dotyczyć porada

0

Pizza z patelni

imie nazwisko Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

0

Chleb pszenny z cebulą

imie nazwisko Posmakujto!
Posmakujto!

0

Tarta z burakiem, orzechami i serem

imie nazwisko zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

0

Placki z kiszonej kapusty

imie nazwisko Kardamonowy
Kardamonovy

0

Jaglane drożdżówki z serem

imie nazwisko Cynamonowe szczęście
Cynamonowe szczęście

0

Przekąski na krakersach

imie nazwisko Beti
kruche babeczki

0

Serowe klopsiki z indyka w sosie pomidorowym – U stóp Benbulbena

imie nazwisko Dagmara
U stóp Benbulbena

0

BEZGLUTENOWE TIRAMISU

imie nazwisko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

0

Błyskawiczny murzynek + film - Jak zrobić - Smakowite Dania

imie nazwisko Madzia111
Smakowite Dania

0

Burgery z łososiem

imie nazwisko wiosenka27
Eksplozja smaku

0

Churros - chrusciki karnawalowa przyjemnosc

imie nazwisko mojacalabria
www.mojacalabria.com

0

Gofry- przepis podstawowy

imie nazwisko Agatajot
Kuchnia Agaty