Porady kulinarne

Kołacz z makiem - jak formować?

Pierwszy z placków ułożyć na tortownicy, posmarować go masłem i połową masy makowej. Następnie ułożyć na nim drugi placek, posmarować masłem, ułożyć masę makową i przykryć pozostałym plackiem. Placki ponacinać najpierw na 4 części,  tak aby w środku  pozostały złączone. Powstałe ćwiartki naciąć  na dalsze połówki  itd.  Ciasto ma być podzielone na 16 kawałków. Każdy z powstałych kawałków skręcić wokół siebie. Należy robić to jednocześnie po 2 kawałki. Ten , który trzymamy w prawej ręce skręcamy w prawą stronę, ten  który trzymamy w lewej ręce skręcamy w lewą stronę. Końce skręconych  kawałków  połączyć ze sobą, tak aby powstały warkocze.

Przepisy, których może dotyczyć porada

0

Sałatka meksykańska

imie nazwisko Cynamonowe szczęście
Cynamonowe szczęście

0

Chlebek bananowy

imie nazwisko Ciastkożercy
Ciastkożercy

0

"Zostawić ślad" Iwona Wilmowska

imie nazwisko Beti
kruche babeczki

0

"Skandal" Katarzyna Nowakowska

imie nazwisko Beti
kruche babeczki

0

Sałatka z selera i czarnej soczewicy

imie nazwisko figmara
figowe smaki

0

Carbonara z wędzoną makrelą – U stóp Benbulbena

imie nazwisko Dagmara
U stóp Benbulbena

0

DALGONA COFFEE - KAWA PO KOREAŃSKU - najpopularniejsza kawa w sieci!

imie nazwisko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

0

Bezglutenowa babka piaskowa

imie nazwisko waniliowa chmurka
Waniliowa Chmurka

0

Torcik mus truskawkowy

imie nazwisko mojacalabria
www.mojacalabria.com

0

Jajeczka z wydmuszki na czekoladowej stopce

imie nazwisko mojacalabria
www.mojacalabria.com

0

Wielkanocny żur na wędzonce

imie nazwisko mapik2705
Świat Domowej Kuchni

0

Biała kiełbasa w cieście francuskim

imie nazwisko mapik2705
Świat Domowej Kuchni