Porady kulinarne

Suflet - jakie są zasady przygotowania?

  1. Nie ubijaj białka w plastikowej misce. Pod koniec ubijania, dodaj szczyptę soli, dzięki temu masa nie opadnie.
  2. Masa beszamelowa z serem musi być ciepła, w momencie, w którym dodajesz pianę z białek.
  3. Kokilki muszą być wysmarowane masłem, a ich ścianki podsypane bułką tartą, serem lub mąką.
  4. Wypełnioną kokilkę gotową masą, wygładzamy z boku ścianek, czubkiem noża oraz wyrównujemy wierzch. To sprawi, że równo urośnie.
  5. Nie drażnimy sufletu negatywnymi myślami i nie otwieramy piekarnika w trakcie pieczenia.
  6. Suflet podajemy natychmiast po upieczeniu, zanim zacznie opadać.

Przepisy, których może dotyczyć porada

0

TARTA ŻURKOWA Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ

imie nazwisko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

0

Chleb pszenno-żytni na zakwasie

imie nazwisko Marcepanowa kuchnia
Marcepanowa kuchnia

0

Mazurek pomarańczony

imie nazwisko wiosenka27
Eksplozja smaku

0

Jak wyszedł SER GOUDA?

imie nazwisko Robert_DPZ
Dom Pachnący Żywicą

0

"Mowa serca" Cleo Wade

imie nazwisko Beti
kruche babeczki

0

Prosty chleb na drożdżach

imie nazwisko napiecyku
napiecyku

0

Babeczki z marchewką

imie nazwisko figmara
figowe smaki

0

Proste bułki jak z piekarni

imie nazwisko Posmakujto!
Posmakujto!

0

Babka majonezowa

imie nazwisko Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

0

Bułki z żurawiną

imie nazwisko Sprawdzona Kuchnia
Sprawdzona Kuchnia

0

Pizza domowa- najlepsza

imie nazwisko mojacalabria
www.mojacalabria.com

0

Sernik bananowy z czekoladą

imie nazwisko burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu