Porady kulinarne

Suflet - jakie są zasady przygotowania?

  1. Nie ubijaj białka w plastikowej misce. Pod koniec ubijania, dodaj szczyptę soli, dzięki temu masa nie opadnie.
  2. Masa beszamelowa z serem musi być ciepła, w momencie, w którym dodajesz pianę z białek.
  3. Kokilki muszą być wysmarowane masłem, a ich ścianki podsypane bułką tartą, serem lub mąką.
  4. Wypełnioną kokilkę gotową masą, wygładzamy z boku ścianek, czubkiem noża oraz wyrównujemy wierzch. To sprawi, że równo urośnie.
  5. Nie drażnimy sufletu negatywnymi myślami i nie otwieramy piekarnika w trakcie pieczenia.
  6. Suflet podajemy natychmiast po upieczeniu, zanim zacznie opadać.

Przepisy, których może dotyczyć porada

0

Murzynek z wiśniami

imie nazwisko napiecyku
napiecyku

0

Torcik z masą śmietanową i truskawkami

imie nazwisko Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

0

Placuszki z ciecierzycy z pieczarkami

imie nazwisko figmara
figowe smaki

0

Szakszuka z pieczoną papryką i bakłażanem

imie nazwisko Kardamonowy
Kardamonovy

0

Chleb ziołowy – na drożdżach

imie nazwisko Marcepanowa kuchnia
Marcepanowa kuchnia

0

Lody mango

imie nazwisko Sprawdzona Kuchnia
Sprawdzona Kuchnia

0

Jagodzianki Gucci

imie nazwisko burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

0

Placuszki waniliowe na kefirze

imie nazwisko Beti
kruche babeczki

0

TARTA Z PIETRUSZKOWYM PESTO I PIECZONYMI, MŁODYMI WARZYWAMI

imie nazwisko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

0

Dorsz ze szparagami w sosie śmietanowym

imie nazwisko Wedelka
Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki

0

BOTWINKA MOJEJ MAMY

imie nazwisko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

0

Ciasto szpinakowe z musem truskawkowym

imie nazwisko Wedelka
Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki