Porady kulinarne

Suflet - jakie są zasady przygotowania?

  1. Nie ubijaj białka w plastikowej misce. Pod koniec ubijania, dodaj szczyptę soli, dzięki temu masa nie opadnie.
  2. Masa beszamelowa z serem musi być ciepła, w momencie, w którym dodajesz pianę z białek.
  3. Kokilki muszą być wysmarowane masłem, a ich ścianki podsypane bułką tartą, serem lub mąką.
  4. Wypełnioną kokilkę gotową masą, wygładzamy z boku ścianek, czubkiem noża oraz wyrównujemy wierzch. To sprawi, że równo urośnie.
  5. Nie drażnimy sufletu negatywnymi myślami i nie otwieramy piekarnika w trakcie pieczenia.
  6. Suflet podajemy natychmiast po upieczeniu, zanim zacznie opadać.

Przepisy, których może dotyczyć porada

0

Gulasz warzywny z batatem i soczewicą

imie nazwisko AZgotuj!
AZgotuj

0

Azerbejdżan - Jajecznica z pomidorami (Pomidor-Yumurta)

imie nazwisko Itchy Feet
Swędzące Stopy

0

Pałki kurczaka pieczone z ziemniakami

imie nazwisko Bożena
Moje domowe kucharzenie

0

Burgery z łososia i krewetek | U stóp Benbulbena

imie nazwisko Dagmara
U stóp Benbulbena

0

Penne z brukselką i boczkiem

imie nazwisko Krakowgotuje
Kraków gotuje!

0

Szybki chleb wieloziarnisty

imie nazwisko Bożena
Moje domowe kucharzenie

0

Salatka jesienna

imie nazwisko mojacalabria
www.mojacalabria.com

0

Kompot ze śliwek i jabłek

imie nazwisko Kardamonowy
Kardamonovy

0

Nie pozwól mu odejść Tomasz Kieres

imie nazwisko Cynamonowe szczęście
Cynamonowe szczęście

0

Magdalenki

imie nazwisko Ciastkożercy
Ciastkożercy

0

Co trzeba zobaczyć? Alternatywny przewodnik po Porto i okolicach

imie nazwisko food²
Food Square

0

Ciasto z morelami

imie nazwisko Iwona
Smakowity blog kulinarny