Porady kulinarne

Suflet - jakie są zasady przygotowania?

  1. Nie ubijaj białka w plastikowej misce. Pod koniec ubijania, dodaj szczyptę soli, dzięki temu masa nie opadnie.
  2. Masa beszamelowa z serem musi być ciepła, w momencie, w którym dodajesz pianę z białek.
  3. Kokilki muszą być wysmarowane masłem, a ich ścianki podsypane bułką tartą, serem lub mąką.
  4. Wypełnioną kokilkę gotową masą, wygładzamy z boku ścianek, czubkiem noża oraz wyrównujemy wierzch. To sprawi, że równo urośnie.
  5. Nie drażnimy sufletu negatywnymi myślami i nie otwieramy piekarnika w trakcie pieczenia.
  6. Suflet podajemy natychmiast po upieczeniu, zanim zacznie opadać.

Przepisy, których może dotyczyć porada

0

Barszcz czerwony z ziemniakami i jajkami

imie nazwisko Kardamonowy
Kardamonovy

0

Ogórki kiszone we własnym soku z estragonem | Dom Pachnący Żywicą

imie nazwisko Robert_DPZ
Dom Pachnący Żywicą

0

Ciasteczka poranne " muslinki "

imie nazwisko mojacalabria
www.mojacalabria.com

0

Czarna fasola z chorizo

imie nazwisko Tyna
In cooking we trust

0

Sernik kajmakowy

imie nazwisko Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

0

Proste ciasto kruche ze śliwkami

imie nazwisko napiecyku
napiecyku

0

Croissant śniadaniowy z jajkiem sadzonym

imie nazwisko Kaś
Bake&Taste

0

Pieczone powidła śliwkowe z kakao

imie nazwisko Kardamonowy
Kardamonovy

0

Jesienny Konkurs Ciastkożercy & Ib Laursen

imie nazwisko Ciastkożercy
Ciastkożercy

0

Serniczki z figą przepis na 6 sztuk

imie nazwisko AZgotuj!
AZgotuj

0

BAJGLE Z PASTĄ JAJECZNĄ I WĘDZONYM ŁOSOSIEM

imie nazwisko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

0

Szarlotka królewska

imie nazwisko Cynamonowe szczęście
Cynamonowe szczęście