Porady kulinarne

Suflet - jakie są zasady przygotowania?

  1. Nie ubijaj białka w plastikowej misce. Pod koniec ubijania, dodaj szczyptę soli, dzięki temu masa nie opadnie.
  2. Masa beszamelowa z serem musi być ciepła, w momencie, w którym dodajesz pianę z białek.
  3. Kokilki muszą być wysmarowane masłem, a ich ścianki podsypane bułką tartą, serem lub mąką.
  4. Wypełnioną kokilkę gotową masą, wygładzamy z boku ścianek, czubkiem noża oraz wyrównujemy wierzch. To sprawi, że równo urośnie.
  5. Nie drażnimy sufletu negatywnymi myślami i nie otwieramy piekarnika w trakcie pieczenia.
  6. Suflet podajemy natychmiast po upieczeniu, zanim zacznie opadać.

Przepisy, których może dotyczyć porada

0

Surówka z kiszonej kapusty

imie nazwisko Kardamonowy
Kardamonovy

0

Ratatouille z kopytkami z semoliną

imie nazwisko AZgotuj!
AZgotuj

0

Ciasto puszek

imie nazwisko ilovebake
I Love Bake

0

CIASTO KAKAOWE Z PATELNI - BEZ PIECZENIA!

imie nazwisko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

0

Kotlety schabowe z fenkułem i fasolką – U stóp Benbulbena

imie nazwisko Dagmara
U stóp Benbulbena

0

Śniadaniowa pasta słonecznikowa z suszonymi pomidorami i pietruszką

imie nazwisko Krakowgotuje
Kraków gotuje!

0

Tarta z musztardą klonową, figami, camembertem i orzechami włoskimi

imie nazwisko figmara
figowe smaki

0

Placuszki z brokułów i fety

imie nazwisko figmara
figowe smaki

0

Łosoś w marynacie z musztardy klonowej ze śliwkami

imie nazwisko figmara
figowe smaki

0

Jabłecznik inny niż wszystkie

imie nazwisko figmara
figowe smaki

0

Rolady schabowe z boczkiem i śliwkami

imie nazwisko figmara
figowe smaki

5

Tarta cytrynowa

imie nazwisko figmara
figowe smaki