Porady kulinarne

Suflet - jakie są zasady przygotowania?

  1. Nie ubijaj białka w plastikowej misce. Pod koniec ubijania, dodaj szczyptę soli, dzięki temu masa nie opadnie.
  2. Masa beszamelowa z serem musi być ciepła, w momencie, w którym dodajesz pianę z białek.
  3. Kokilki muszą być wysmarowane masłem, a ich ścianki podsypane bułką tartą, serem lub mąką.
  4. Wypełnioną kokilkę gotową masą, wygładzamy z boku ścianek, czubkiem noża oraz wyrównujemy wierzch. To sprawi, że równo urośnie.
  5. Nie drażnimy sufletu negatywnymi myślami i nie otwieramy piekarnika w trakcie pieczenia.
  6. Suflet podajemy natychmiast po upieczeniu, zanim zacznie opadać.

Przepisy, których może dotyczyć porada

0

Bananowe churrosy z kokosową czekoladą

imie nazwisko burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

0

Zdrowe kuleczki orzechowo kokosowe.

imie nazwisko KuraDomowa
Smacznie Zdrowo Tanio

0

Sałatka z selera, gruszki z serem pleśniowym

imie nazwisko figmara
figowe smaki

0

Najlepsze przepisy na Tłusty Czwartek

imie nazwisko Cynamonowe szczęście
Cynamonowe szczęście

0

"Zamrożona" Natasza Socha

imie nazwisko Beti
kruche babeczki

0

Chrust lany

imie nazwisko wiosenka27
Eksplozja smaku

0

TARTA CZEKOLADOWA Z ORZECHAMI " SNICKERS "

imie nazwisko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

0

Czekoladowy tort z kremem z masła orzechowego

imie nazwisko Rodzinka
Notatki kulinarne

0

Zimowa sałatka

imie nazwisko Cynamonowe szczęście
Cynamonowe szczęście

0

Róże karnawałowe

imie nazwisko Kasia
Pełny talerz

0

Sałatka z makaronem chińskim

imie nazwisko Kardamonowy
Kardamonovy

0

Panna Cotta z galaretką i malinami

imie nazwisko Beti
kruche babeczki