Porady kulinarne

Orzech kokosowy - jak go otworzyć?

Najpierw należy odlać płyn. W tym celu szpikulcem do lodu lub śrubokrętem należy zrobić dziurę (na orzechu są takie trzy plamki ciemnego koloru - jedna z nich powinna być w miarę cienka). Do kubeczka wylać płyn z orzecha, przecedzając go przez sitko. Orzech wstawić do piekarnika rozgrzanego do około 180 stopni i piec aż zacznie pękać (około pół godziny). Teraz wystarczy stuknąć orzech młotkiem - powinien rozpaść się na kawałki. 

Przepisy, których może dotyczyć porada

1

Krówki a'la honeycomb dla NieAlergika

imie nazwisko Patyska
Smakołyki Alergika

5

Coś lekkiego.

imie nazwisko Aurora
Blog Czeko Lady

5

MUFFINY OWSIANO-KOKOSOWE

imie nazwisko Laura
Cafe Babilon

7

Napoleonka ekspres

imie nazwisko kasiaC
Pokrojone doprawione

5

CIASTECZKA ZE ZMIELONYMI PŁATKAMI OWSIANYMI I OWOCAMI

imie nazwisko KeJt
Przepisy z serca domu

13

Blok waniliowo - kokosowy

imie nazwisko andzia-35
Pyszne jedzonko

0

Ciasteczka pomarańczowo-żurawinowe

imie nazwisko Majana
Majanowe pieczenie

6

Drożdżówki z nutellą

imie nazwisko Majana
Majanowe pieczenie