Porady kulinarne

Ziemniaki pieczone - co zrobić, aby były chrupiące?

Ugotuj ziemniaki w osolonej wodzie prawie do miękkości, przez około 10 minut i odcedź na sitku. Następnie z energią potrząsaj sitkiem tak żeby powierzchnia ziemniaków się pościerała. Dzięki temu zabiegowi będą niebywale chrupiące.

Przepisy, których może dotyczyć porada

1

Pieczone ziemniaki z wędzoną papryką

imie nazwisko Dzi
karmelowy

0

Ziemniaki pieczone w gęsim tłuszczu

imie nazwisko Dzi
karmelowy

1

Pyzy z mięsem pieczone w piekarniku

imie nazwisko Iwona
Smakowity blog kulinarny

3

Kuleczki ziemniaczane – chrupiące! / Smaki dzieciństwa

imie nazwisko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

0

Kaszanka ze smażonymi młodymi ziemniakami

imie nazwisko Smaczny dom
Paszczak gotuje

11

Kotlety z ziemniaków wg s. Anastazji i kapusta kiszona duszona z cebulą

imie nazwisko andzia-35
Pyszne jedzonko

0

Młode ziemniaki z nowalijkami

imie nazwisko Mirabelka
Mirabelkowy blog