Porady kulinarne

Jak piec bezę?

Bezę wkładam do piekarnika nagrzanego do 150 stopni C. Jeśli po około 10 minutach zaczyna lekko żółknąć, zmniejszam temperaturę do 120 stopni. I suszę bezę. Jeśli beza nadal miała by zamiar przybrać żółtawy odcień, zmniejszamy temperaturę do 110-100 stopni C.

Przepisy, których może dotyczyć porada

1

Ciasto piankowiec

imie nazwisko ilovebake
I Love Bake

0

Pavlova - gluten free, lactose free

imie nazwisko Dagooshya
My Culinary Art

3

Słoneczna pianka

imie nazwisko Cynamonowe szczęście
Cynamonowe szczęście

2

Pavlova z kremem mascarpone i owocami

imie nazwisko kolorowo-torcikowo
kolorowo-torcikowo

1

Tort bezowy z oreo – jeżozwierz

imie nazwisko ilovebake
I Love Bake

1

Mini Pavlova

imie nazwisko Iwona
Smakowity blog kulinarny

4

Ciasto Shrek - na różowo

imie nazwisko kolorowo-torcikowo
kolorowo-torcikowo

0

Słodko-słona krówkowa pavlova na Dzień Matki dla NieAlergika

imie nazwisko Patyska
Smakołyki Alergika

2

Różowy tort dla NieAlergika

imie nazwisko Patyska
Smakołyki Alergika

1

Urodziny i moja pierwsza Pavlova

imie nazwisko Wszędobylskie
Wszędobylskie

1

Walentynkowe ciasto

imie nazwisko mapik27
Świat Ciasta

8

Ciasto makowe z białek

imie nazwisko Majana
Majanowe pieczenie