Udało mi się (...) wyszperać w jednym ze starych „Poradników domowych” interesujący przepis na bukiet wiosenno-letnich warzyw w sosie cytrynowym. W sam raz na lekką przekąskę.
Enchilady były absolutnie przepyszne. Nie skłamię nic, jeżeli powiem, że to jedno z najpyszniejszych dań, które udało mi się w tym roku przygotować :) Wprawdzie przygotowanie sosu z pieczonych papryk zajmuje trochę czasu, ale robienie samych enchilad jest łatwe, szybkie i przyjemne.
Moja dzisiejsza propozycja, sałatka z ogórkiem, fetą, grzankami i miętą, na pewno będzie Wam smakować! Z prostych składników można przyrządzić coś całkiem oryginalnego i zaskakująco smacznego. Delikatny ogórek, chrupiący seler, słony ser, sycące grzanki i pachnąca mięta to wyjątkowo dobre zestawienie.
Przepyszna sałatka z bobem w roli głównej. Kuskus czyni ją sycącą, a kiełki rzodkiewki nadają lekko pikantny, wyrazisty charakter. Doskonale nadaje się na drugie śniadanie. Jak tylko znowu kupię bób, zrobię ją ponownie – na bank :)