Kiedy zastanawiałam się wcześniej jakie potrawy przygotować w ramach "Gotujemy po polsku", nie przypuszczałam, że paprykarz będzie jedną z nich :) Pomysł podsunął mi mój mąż, kiedy kilka dni temu przejeżdżaliśmy tą samą co zwykle szczecińską Trasą Zamkową. Stwierdziłam, że pomysł nie jest głupi i jeszcze tego samego wieczora poszperałam w necie w poszukiwaniu jakiegoś fajnego przepisu.
Uwielbiam rybę po grecku! I to nie tylko tradycyjną, na którą ,dzisiaj podaję przepis. Często robię również dietetyczną z groszkiem albo korzenną. Na rybę z groszkiem znajdziecie przepis na moim blogu, na korzenną podam niebawem.
Makrela to gatunek dość niedocenianej ryby w Polsce.A szkoda, ponieważ jest szczególnie bogata w kwasy omega-3, jod, fosfor, potas, wapń, magnez i żelazo.Czyli pierwiastki niezbędne do prawidłowego działania naszego organizmu. Dziś polecam pastę z tej morskiej rybki.