PASTA Z WĘDZONĄ MAKRELĄ JAJKIEM I CEBULKĄ

PASTA Z WĘDZONĄ MAKRELĄ JAJKIEM I CEBULKĄ
Zdjęcie - PASTA Z WĘDZONĄ MAKRELĄ JAJKIEM I CEBULKĄ - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiMakrela to gatunek dość niedocenianej ryby w Polsce.A szkoda, ponieważ jest szczególnie bogata w kwasy omega-3, jod, fosfor, potas, wapń, magnez i żelazo.Czyli pierwiastki niezbędne do prawidłowego działania naszego organizmu. Dziś polecam pastę z tej morskiej rybki.
Zdjęcie - PASTA Z WĘDZONĄ MAKRELĄ JAJKIEM I CEBULKĄ - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Składniki:
  • makrela wędzona
  • 2-3 szt.jajek (można zamiast jajek użyć białego sera)
  • 1 szt.małej cebuli
  • szczypiorek lub zielona część dymki
  • łyżka majonezu
  • łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • sól,pieprz


Sposób przyrządzania:


Pokroiłam drobno cebulkę i dymkę.
Rybę dokładnie obrałam
Zdjęcie - PASTA Z WĘDZONĄ MAKRELĄ JAJKIEM I CEBULKĄ - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Ugotowane na twardo jajka pokroiłam w kostkę.
Zdjęcie - PASTA Z WĘDZONĄ MAKRELĄ JAJKIEM I CEBULKĄ - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Dodałam majonez,koncentrat pomidorowy i przyprawy.
Wszystko dokładnie wymieszałam.
Zdjęcie - PASTA Z WĘDZONĄ MAKRELĄ JAJKIEM I CEBULKĄ - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
I można już było zajadać się pysznymi kanapeczkami. ;)
    Zdjęcie - PASTA Z WĘDZONĄ MAKRELĄ JAJKIEM I CEBULKĄ - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Smacznego!

Kategorie przepisów