Delikatne, mięciutkie, puszyste, pachnące, po prostu najlepsze!:) Najlepsze, domowe bułki do hamburgerów, jakie jadłam:) Przetestowałam wiele przepisów i zawsze było z nimi coś nie tak. Bułki do hamburgerów z tego przepisu, wychodzą dokładnie takie jakie powinny. Są idealne!
Jest czasochłonny, bo starter trzeba nastawić 24 godziny przed przygotowaniami właściwymi. Potem już jednak idzie raz dwa - zagniatanie, wyrastanie, zagniatanie, wyrastanie, pieczenie, i jest. Pyszny. Zupełnie wyjątkowy. Chleb, mimo że nie ma żadnych niezwykłych dodatków, zaskakuje smakiem. Wszystko za sprawą startera, który nadaje mu zupełnie innej konsystencji, niż mają typowe chleby na drożdżach. Dodatek mąki pełnoziarnistej sprawia, że chleb ma fantastyczny kolor, jest sycący i naprawdę wspaniały. Polecam Wam ogromnie - nie zawiedziecie się.
Ze wszystkich chlebów ostatnio wypiekanych ten zachwycił mnie najbardziej. Swoim wyglądem i smakiem najbardziej przypominał chleb, który pamiętam z dzieciństwa. Chleb, który potrafiliśmy zjeść cały - tak po prostu odrywając kawałek, po kawałku..
Poniższy, żytni chleb z żurawiną, jest wyjątkowo dobry i często u nas gości. Jest tak smaczny, że nie potrzebuje żadnych dodatków, broni się sam. Pochłaniamy go solo. Pyszna chrupiąca skórka, zwarty środek i dodatek słodko- kwaskowej żurawiny - chlebuś ideał!
Ezoterycznego spotkania przy piekarniku ciąg dalszy...Drugą propozycją Małgosi był chleb na zakwasie z dynią..Mój chlebek nie był taki żółty jak Moniki..ale był pyszny...smaczny chlebek, a do tego np. smalczyk