Bułki do hamburgerów. Najlepsze.

Bułki do hamburgerów. Najlepsze.


Zdjęcie - Bułki do hamburgerów. Najlepsze. - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Delikatne, mięciutkie, puszyste, pachnące, po prostu najlepsze!:)
Najlepsze, domowe bułki do hamburgerów, jakie jadłam:)

Przetestowałam wiele przepisów i zawsze było z nimi coś nie tak.

Bułki do hamburgerów z tego przepisu, wychodzą dokładnie takie jakie powinny.

Są idealne!

Innego przepisu już nie szukam, a na te sklepowe, więcej się nie spojrzę;)

Składniki (na dużych 8 bułek):

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 170ml ciepłej wody
  • 100g mleka w proszku
  • 2 łyżki miękkiego masła
  • 1.5 łyżeczki cukru
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • 10g drożdży
  • 1 łyżka mleka
  • 1 jajko
  • sezam do posypania

Mleko w proszku wymieszać z wodą, cukrem, masłem i pokruszonymi drożdżami.
Odstawić na 10 minut.
Dodać mąkę, roztrzepane jajko, sól.
Ciasto zagnieść.
Odstawić na 1 godzinę do wyrośnięcia.
Po godzinie ciasto ponownie zagnieść.
Uformować 8 bułek.
Bułki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, lekko każdą spłaszczyć.
Bułki odstawić do ponownego wyrośnięcia na ok. 45 minut.
Wyrośnięte bułki posmarować mlekiem i posypać sezamem.
Bułki piec 15 minut w 200C.
Upieczone bułki do hamburgerów wystudzić na kratce.


Zdjęcie - Bułki do hamburgerów. Najlepsze. - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Bułki do hamburgerów. Najlepsze. - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Bułki do hamburgerów. Najlepsze. - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Bułki do hamburgerów. Najlepsze. - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Bułki do hamburgerów. Najlepsze. - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Bułki do hamburgerów. Najlepsze. - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Bułki do hamburgerów. Najlepsze. - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Bułki do hamburgerów. Najlepsze. - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów