 
                                
                                                            
                                     
                                
                                                            
                                     
                                
                                                            
                                     
                                
                                                            
                                     
                                
                                                    
                                                    
                                
  
    
    
  
  
    
    
  
                            
                            
                                
  
    
      
      
    
    
      
      
    
  
                            
                                            
                                            
                            
                                
                                
                            
                        
                                                
        
        
            
            
                                    
                        Składniki
                        
- 1,2 l bulionu drobiowego lub warzywnego
- 150 ml śmietanki kremówki
- 3 ziemniaki
- 2 łyżki oleju Kujawski z pierwszego tłoczenia
- 1 marchewka
- 1 pietruszka
- 1 cebula
- 1 pęczek szczawiu
- 1 łyżka posiekanego koperku
- sól i pieprz do smaku
- do podania: jajka ugotowane na twardo